Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BSM çocuklara disiplin konusunu aşılıyor

BSM çocuklara disiplin konusunu aşılıyor

Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) müzikle birlikte disiplin gibi konuları çocuklarımıza aşılıyor.

Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) müzikle birlikte disiplin gibi konuları çocuklarımıza aşılıyor.
Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) Müzik Bölümü öğrencilerinin 2014-2015 sezonu yılsonu gösterisi için hazırlamış olduğu dinleti gönülleri fethetti.
Piyano öğrencisi Onur Aksoy piyanonun eşsiz üstadı Wolfgag Amadeus Mozart´ın Türklerin Avrupa´da hayranlık uyandırdığı yıllarda Mehter Marşı´ndaki ritimlerden esinlenerek yazdığı La Majör piyano sonatının 3. Bölümündeki Türk Marşı´nı ve Richard Cleyderman´ın Marriage D´amor eserlerini yorumladı.
Zeynep Aylin Reyhan ise romen bando şefi Jovan İvanovic´in 1890 yılında bestelemiş olduğu Tuna Dalgaalrı eserini, keman öğrencilerinden Fatma Bilge Köç; W.A. Mozart´ın Rondo ve Gabriel Marie´den La Cinquantine eserini,BSM´nin en küçük piyanistlerinden Belinay Ürün W.A.MOZART´ın Alman Halk Ezgisi, Kuş Uçar, Halk Türküsü olan Kara Basma ve Mary´in Kuzusu şarkılarını, piyano öğrencisi Ecrin Aydemir Şili Halak Şarkısı Pol Perica, J.Offenbach´tan Can Can, Ludwig Van Beethoven´den 9.Senfoni´den bir bölüm yorumladı.
Piyano öğrencisi Şevval Aydın Fransız besteci George Bizet´in tutku dolu ölümsüz eseri Carmen Opera´sından Habanera bölümünü, W.A.Mozart´tan Allegro ve Henri Van Gael´den Kalbin Sesi eserlerini seslendirdi.
Keman öğrencisi Zeliha Sarıkaya Türk Müziğinin önemli bestecisi ve kemancısı Sadi Işılay´ın Sultan-ı Yegah Sirto eserini, yine keman öğrencilerinden Şule Tezel Alman besteci ve kemancı Oskar Rieding´in Si Minör keman konçertosu ve Orgçu Johann Pachelbell´in Canon isimli eserlerini yorumladı. Piyano öğrencisi Delfin Altınöz Ludwig van Beethoven´in dramatik ve aşk kokan yokluk hikayesi Für Elise eserini ve ardından operanın babası olarak bilinen Giuseppe Verdi´nin Rigoletto Opera´sından La Donne E Mobile isimli eserleri seslendirdi.
Genel Sanat Yönetmenliğini Müzik öğretmeni Yeliz Engin´in yaptığı konserde konuşan Engin ?Müzik dinlemenin ve müzikle uğraşmanın faydaları çok boyutludur. Müzik çocukların kendini ifade etme yeteneklerini geliştirir, estetik, yaratıcı ve yapıcı düşünme kapasitelerini artırır. BSM´de müzikle birlikte disiplin gibi konular çocuklarımıza yavaş yavaş aşılanıyor. Müzik akademik performansı da olumla etkiler. Okul çağındaki çocukların daha hızlı okumaları; yazma, anlama ve düşünmede öğrenme güçlüğü çeken çocukların eğitimleri; stresin ve sıkıntının azaltılması yine müzikle başarılabilir.? dedi.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli