Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BSM, sanatı yaymak için Anadolu turunda

BSM, sanatı yaymak için Anadolu turunda

Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) oyuncuları sanatı yaymak için Söke´de.

Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) oyuncuları sanatı yaymak için Söke´de.
Bilindiği üzere Balıkesir Sanat Merkezi (BSM)´ne mühürleme kararı çıkmıştı.
Mühürleneceği gün İdari Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı ile faaliyetlerine devam eden Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) sanatı yaymaya ve Balıkesir´i tüm Türkiye de temsil etmeye devam ediyor.
Edirne´den Fethiye´ye, Seferihisar´dan Denizli´ye, Balıke sir´den Muğla´ya, Aydın´dan Manisa´ya, Ayvalık´tan Salihli´ye, Kuşadası´ndan Milas´a, Turgutlu´dan Çeşme´ye, Narlıdere´den Bayraklıya, Marmaris´ten Karşıyaka´ya, Bornova´dan Çiğli´ye, Aliağa´dan Menemen´e elli kadar tiyatro ekibinin katılacağı buluşma 8-10 Ocak 2016 tarihleri arasında Söke Belediyesi´nin ev sahipliğinde gerçekleşti.
3 gün süren buluşmada, Çocuklarla Yaratıcı Drama Atölyesi, Oyunculuk Atölyesi (Oyunculukta farkındalık), 2.Dünya Savaşından sonra tiyatrodaki yeni yönelimler, Makyaj Atölyesi, Kel Şarkıcı (Yetişkin Oyunu), Hadi Öldürsene Canikom (Yetişkin Oyunu) ve son olarak Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği toplantısı gerçekleştirildi.
Birlik üyeleri, Balıkesir Sanat Merkezi´nin kapatılacağını duyduktan sonra adeta kenetlenmiş bir şekilde Kurucu Üyeleri Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan´ın yanında olduklarını ve her zaman yapabileceklerinin daha fazlasını yapmaya hazır olduklarını açıkladı. Balıkesir Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan ise ?Biz sanatımızı özgürce istediğimiz yerde öğretme ve yayma hakkına sahibiz bu Anayasamızın 27. Maddesinde zaten açıkça belirtilmiştir. Onlar mühürlemeye devam etsin biz hala her yerde ilimizi en güzel şekilde temsil ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Tiyatrosu olan bir şehirde ne kötülük olur ne de çirkinlik. Dilerim ilimiz tiyatrosuz kalmaz. Biz ilimize iyiliği, güzelliği ve sanatı yaymak için her zaman sahnemizin ışıklarını açık tutacağız.? dedi. (Haber Merkezi)



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli