Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

BSM´den tatil etkinliği

BSM´den tatil etkinliği

Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) bu hafta Kuşadası Elifname Tiyatrosu oyuncularıyla çocuk ve yetişkin oyununa perdelerini açtı.

İlk olarak İbik Dede ve Yedi İbikler isimli oyunla çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.
İbik dedenin buzağıya, gelinciğe, zürafaya, timsaha, file, tavşana ve sincaba verdiği nasihatları çocuklar dikkatle dinledi. Temizliğin öneminden, korkaklıktan, tembellikten, aç gözlülükten ve yalancılığın kötü bir davranış olduğundan bahseden İbik Dede, çocuklardan bir de bu kötü davranışları yapmamaları konusunda söz aldı. Oyunun arasında İbikler çocuklarla sohbet etti yüz boyama yaptılar. Çocuklar ibiklere sorular sordu onlarla oyun oynadılar.
Daha sonra akşam saatlerinde Kel Şarkıcı isimli yetişkin oyunu ile tiyatro severler Balıkesir Sanat Merkezi´ne akın etti. İngiliz küçük burjuva ailesi olan Smithler, hizmetçileri Mary, dostları Martin ve sonradan işin içine karışan itfaiyecinin yaşadığı absürd bir hayat anlatılan oyunda konuşmalar çığrından çıkmış hatta haftanın süresi üç güne inmiştir, gerçek dışı olayların da anlatıldığı oyun seyirciler tarafından dikkatlice izlendi. Oyunun sonunda Elifname Tiyatrosunun Genel Sanat Yönetmeni Cenk Behram Su, absürd tiyatro hakkında bilgi verdi.
Balıkesir Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan, ?Absürd tiyatro yazarları ikinci dünya savaşını yaşamış olanların ruhsal durumunu dile getirirler. Savaştan sonra bir umutsuzluk dönemi yaşanmaktadır. İnsan düşüncesi anlayamadığı güçler karşısında felce uğramıştır. Milyonlarca insanın ölmesi, kitle kıyımları, atomun parçalanması, kentlerin yakılıp yıkılması dehşet uyandırmaktadır. Korku ve güvensizlik gibi, nedeni az çok bilinen duygular yerini nedensiz bir endişeye, bunalıma, boşunalık duygusuna bırakmıştır. Daha iyi bir dünya ülküsünün yerini onarılmaz bir biçimde parçalanmışlığın kabul edilmesi almıştır.´´ dedi.
Balıkesir Sanat Merkezi her hafta perdelerini açmaya tiyatro severleri ağırlamaya devam ediyor.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: tatil etkinliği
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli