Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BSM'den Bağımlılıklardan Kurtulma” konulu seminer

BSM

Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) sosyal sorumluluk projeleri gerçek leştirdiği ücretsiz seminerlerinde geçtiğimiz hafta sonunun konusu Bağımlılıklarımızdan Kurtulma” oldu.

Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) sosyal sorumluluk projeleri gerçek leştirdiği ücretsiz seminerlerinde geçtiğimiz hafta sonunun konusu Bağımlılıklarımızdan Kurtulma” oldu.
Elif Erkanlı'nın verdiği seminerde sahaja yoga ile bağımlılıklarımızdan nasıl kurtulabileceğimiz anlatıldı.
Erkan'lı Sahaja yoga meditasyonu ile içimizdeki güç olan kundalini enerjisi uyandırılır. Tüm insanlarda var olan ve aktif hale getirilebilen bu enerji uyandığında bağımlılık tedavisinde en önemli kriter olan kişinin kendine inancını, kendine güvenini sağlar. Kundalini enerjisi harekete geçen kişide yüzleşme, bağımsızlık, kendine şahit olabilme kaliteleri başlar. Gençlerde stresle baş etmede en çok kullanılan yöntemlerden birisi bağımlılık maddelerinin kullanımıdır.” diye konuştu.
Bağımlılık maddelerinin en sık kullanılanların sigara ve alkol olduğuna değinen Erkan'lı, Sahaja yogada düzenli meditasyon ile aklın bir ürünü olan stresten, aklın ötesine geçerek çözüm bulunmuştur. Beyin Bağımlılık Merkezi Meditasyonla nasıl etkilenir? Avustralya, Rusya, Amerika, Hindistan, Arjantin ve İngiltere üniversitelerinde başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde Sahaja Yoga meditasyonunun bağımlılık merkezine etkisiyle ilgili çok sayıda çalışma yapılmıştır. Sigara ve alkolü bırakmak isteyen bağımlılarda şaşırtıcı sonuçlar elde edilmiştir. Sahaja Yoga meditasyonuyla sigara ve alkolü bırakmak doğal bir süreç olduğundan bu yöntem eşsizdir. Tüm insanların içinde uyandırılmayı bekleyen güç olan kundalini enerjisi sahaja yogada uyandırılır. Kundalini enerjisi sakrum kemiğinden limbik sisteme doğru orta hat üzerinden yükselirken çakralardaki (çakralar=enerji merkezleri) tıkanık lıkları temizler ve tüm negatif durumları düzeltir. Kundalini enerjisi ölü doku (paralizi=felç) dışındaki tüm hasta dokuları ve organları hızlı bir şekilde iyileştirir. WHO (dünya sağlık örgütü) ya göre sağlığın tanımı: insanın bedenen, ruhen ve toplumsal boyutta dengede olma ve iyilik halidir. Yapılan bilimsel çalışmalarda sahaja yoga meditasyonunu düzenli yapan insanlarda beyinden relax hormonları olarak da bilinen anti-stres hormonları bu meditasyonu yapmayanlara göre 3.2 kat daha fazla salınmaktadır. Böylece stres, gerginlik ve reaksiyonlar azalmaktadır. Stres ve vücut üzerindeki yıkıcı etkileri en düşük seviyeye düşmektedir. Sigara alkol veya diğer bağımlılık maddelerini kullanma ihtiyacı azalmakta ve zamanla kendiliğinden bırakıl maktadır. (ihtiyaç hissedilmemek tedir) Kişide zamanla vücuda zararlı olan tüm alışkanlıklar bırakılır.” şeklinde konuştu.
Erkan'lı seminerde, katılımcılara 10 dakikalık bir nefes çalışması da yaptırdı.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli