Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BSO toplantısında darbenin ekonomiye etkileri görüşüldü

BSO toplantısında darbenin ekonomiye etkileri görüşüldü

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Meclis Toplantısı Salı günü yapıldı.

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Meclis Toplantısı Salı günü yapıldı.
15 Temmuz darbe kalkışmasının etkilerinin değerlendirildiği toplantıda, yurt içi ve yurt dışındaki ticari ilişkilerin devamının sağlanması, özellikle yurt dışındaki tedarikçi ve müşterilere yaşanılanların doğru anlatılmasının önemi ve yöntemleri üzerinde görüş birliğine varıldı.
Farklı sektör temsilcilerinin görüşlerinin dile getirildiği toplantıda, sanayicilerinin moralinin yerinde ve gelecekten umutlu olduğu, yatırım ve üretimin devam edeceği mesajları verildi.
BSO Meclisi toplantısında kaleme alınan ortak bildiride şu ifadelere yer verildi: ?Türkiye Cumhuriyeti´nin anayasal ve hukuk düzenine karşı yapılan hain darbe girişimini şiddetle kınıyor ve bu paralel kalkışmayı hezimete uğratan başta sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, TBMM üyelerimiz, güvenlik güçlerimiz ve canları pahasına demokrasinin-hukuk devletinin-hak ve özgürlüklerin, ülkemizin geleceğinin yanında yer alan milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.
Demokrasi için canını vermekten kaçınmayan vatandaşlarımızı ve güvenlik güçlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyoruz. Demokrasimize karşı gerçekleştirilen kalkışma sonrasında hükümetimizin, merkez bankamızın ve ekonomiden sorumlu kurumlarımızın aldıkları tedbirlerle piyasaya güven telkin ettiğini, şeffaflığın ve öngörülebilirliğin sağlanması adına gerekli müdahaleleri gerçekleştirdiğini memnuniyetle takip ediyoruz. Türkiye´nin büyümesini, kalkınmasını, gelişmesini esas alan ekonomi politikasından, mali disiplinden taviz vermeden, serbest piyasa ekonomisi kuralları içinde gerekli reformların gerçekleştirilmeye devam edeceğine inanıyoruz. Demokrasimize her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, işlerimizi layıkıyla yerine getirerek, ülkemize ve demokrasimize duyduğumuz güven ve bağlılıkla Türkiye´mizin güçlenmesine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz.?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı