Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BSO ve BTO, B20 ile G20 zirvesine katıldılar

BSO ve BTO, B20 ile G20 zirvesine katıldılar

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur ve Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler Antalya´ da gerçekleştirilen B20 ve G20 zirvelerine katıldılar.

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur ve Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler Antalya´ da gerçekleştirilen B20 ve G20 zirvelerine katıldılar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın yaptığı konuşmanın ve diğer dünya liderlerinin ülkemiz hakkındaki olumlu değerlendirmelerinin kendileri için motivasyon kaynağı olduğunu belirten başkanlar, zirve vesilesiyle ulusal ve uluslararası düzeyde işadamlarını bir arada bulma şansı yakaladıklarını, ikili görüşmelerle kendilerine Balıkesir hakkında bilgiler aktardıklarını ve yerinde incelemeleri için bölgemize davet ettiklerini dile getirdiler.
BSO Başkanı Uğur: ?Güven duygumuz arttı?
Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, ?Dünyanın gözünün çevrildiği Antalya´da Türkiye´nin kusursuz ev sahipliğiyle gurur duyduk. Amacın gerçekleşmesine yönelik en verimli toplantılar yapıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın kararlı, istikrarlı ve samimi mesajları G20´ye katılan liderler üzerinde ciddi tesir bıraktı. Bize büyük bir güven verdi. Küresel ekonomik sorunların herkesi ilgilendirdiği gerçeğinden yola çıkarak, bu sorunların birlikte aşılması gerektiğine de açıkça dikkat çekildi. Biz pek çok dünya şirketinin CEO´larıyla görüştük. G20 bize bu imkanı verdi. Yatırım yapmak istiyorsanız en uygun altyapıya sahibiz diye bölgemizi anlatma imkanı bulduk. Açıkçası böyle bir ortamı dünyanın hiç bir yerinde yakalayamazdık. Cumhurbaşkanımı zın Antalya´daki G20 zirvesindeki konuşmasının her satırı özenli ve dikkatli seçilmiş önemli mesajlar içeriyordu. Özellikle, gelir dağılımı adaleti, mazlumun korunması ve barış mesajlarıyla Nobel´den fazlasına layık. Dileğimiz ve beklentimiz Nobel barış ödülünü almasından yanadır.? dedi.
Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler ise, G20´nin bugüne kadar Türkiye´de yapılan en önemli zirve olduğuna dikkat çekti.
Ermişler, "Çok iyi ev sahipliği yaptık. Şuan ki dünya konjonktürü, ekonomi, terörizm ve dünyadaki siyasal dengeler açısından önemi bir kat daha arttı. İş dünyası olarak önümüzün daha açık olduğunu burada daha net gördük. Ülkemizin gücünü ve liderinin etkisine tanık olduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan´a Nobel barışı ödülü verilmesi önerisi son derece makul ve haklı bir taleptir.? diye konuştu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: zirvesine katıldılar
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli