Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BSO´dan danışma toplantısı

BSO´dan danışma toplantısı

Toplantıya Odanın Bandırma ve Erdek üyeleri katıldı

Başkaı Uğur: ?Bandırma Belediyesi ile centilmenlik anlaşması yaptık, Bandırma Limanı, Roterdam Limanı gibi olacak?

İsmail Uğur´un başkanlığındaki Balıkesir Sanayi Odası´nın, Edincik´te, ?Hikmet Restoran?da düzenlenen danışma toplantısı ilgi gördü. Toplantıda, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın yanı sıra BASKİ Genel Müdür Yardımcısı Haluk Kurt, Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, UEDAŞ Bölge Müdürü Tayfun Tutar, Balıkesir Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen, odanın Bandırma ve Erdek´teki üyeleri hazır bulundu. 

MİRZA KONUŞUYOR

/resimler/2015-9/17/2104451035281.jpg

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, açış konuşmasının ardından sözü Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya bıraktı. Konuşmasına, Bandırma´nın, Balıkesir´in en gözde ilçesi ve Güney Marmara´nın incisi olduğunu vurgulayarak başlayan Mirza, çevreye zarar vermeyen sanayileşmeye sıcak baktıklarını belirtti. Belediye olarak çevre ve insan sağlığına önem verdiklerini vurgulayan Mirza, Bandırma yakınlarında yeni bir ?Ana Metal Sanayi Bölgesi? oluşturulmak istendiğine dikkati çekerken, şunları söyledi:
?Bu bölge ile ilgili olarak devletin bazı kurumlarından izinler alınmış. Şimdi de belediyemizden olumlu görüş isteniyor. Ancak bizim, bu konuda endişelerimiz var. Kurulmak istenen bu organize sanayi bölgesiyle ilgili olarak bize daha ayrıntılı bilgi verilmesini bekliyoruz. O zaman durumu değerlendirir, bir karara varırız.?

UĞUR KONUŞUYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur da konuşmasında, Türkiye´nin gelişmesinde özel sektörün ve yatırımcıların öneminin büyük olduğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:

?Bu arada, Bandırma Belediyesi ile bir centilmenlik anlaşması yaptık. Ortak akılla hareket edeceğiz. İki kentin çekişmesinin kimseye yararı olmaz. Ben, tüm ilçeleriyle birlikte Balıkesir ili sınırları içinde yaşayan 1 milyon 200 bin kişinin belediye başkanıyım. Bandırma, ilimizin ve Türkiye´nin en önemli lojistik merkezlerinden biridir. Önümüzdeki günlerde, Hollanda´nın Roterdam Limanı´na giderek incelemelerde bulunacağız. Bandırma limanını, Roterdam Limanı gibi önemli bir lojistik ve ihracat limanı yapmak istiyoruz.?

HALİT SEZGİN KONUŞUYOR

/resimler/2015-9/17/2106122755890.jpg

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin de konuşmasında, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Bandırma Belediyesi´nin centilmenlik anlaşması yapmasından duyduğu mutluluğu dile getirirken, hâlen yıllık 5 milyon ton elleçleme yapılan Bandırma Limanı´nın, Roterdam Limanı´na eş duruma getirilmesi düşüncesinden mutluluk duyduğunu belirtti. Çevreye duyarlı sanayi tesislerinin önemine işaret eden Sezgin, tarımın da ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

UNAKITAN KONUŞUYOR

/resimler/2015-9/17/2106423381376.jpg

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan´ın oğlu Abdullah Unakıtan da düşüncelerini açıklarken, şöyle konuştu:
?Bandırma, bugün çok daha iyi bir gelişme düzeyinde olmalıydı. Bandırma´nın bugün de yatırımcılara ihtiyacı var. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle ciddi yatırımcı ve sanayici bulmak çok zor. Çünkü, maliyetler çok yüksek. Dolara karşı Türk lirasının kaybı, yatırım yapacak işadamlarını düşündürüyor. Bu nedenle yerel yöneticilerin, yatırımcılara yardımcı olarak, onlara destek vermeleri gerektiğine inanıyorum.?

Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: danışma toplantısı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli