Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

BTB 80 yaşında

BTB 80 yaşında

Bandırma Ticaret Borsası (BTB), 80 yaşına bastı.

Bandırma Ticaret Borsası (BTB), 80 yaşına bastı.
Borsanın 80. yaşı dolayısıyla BTB Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, yönetim kurulu üyeleri ve Genel Sekreter Ertunç İşbay, cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtına çelenk sundular.
Sezgin ve Tunçbilek, Borsanın kurulup bugünlere gelmesinde emekleri geçip, vefat edenleri saygı ve rahmetle andıklarını belirtirken, Bandırma´nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98´inci yıldönümünü de kutlarken, ?Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu vatanı kurtararak bizlere emanet eden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz? dediler.
AYÇİÇEĞİ HASADI SÜRÜYOR
Bandırma ve yöresindeki buğday ve ayçiçeği hasadı hakkında da bilgi veren BTB Başkanı Halit Sezgin, şunları söyledi:
?Haziran ayının ortalarına doğru başlayan buğday hasadımız sona erdi. Çiftçimizin ürünleri, Borsamızın satış salonunda en iyi şekilde değer buldu. Ülkemizin en kaliteli buğdayının, bu sezon Bandırma ve yöresinde yetiştiğini söyleyebilirim. Şimdi de ayçiçeği hasadımız sürüyor. Hasadın yaklaşık 10 gün içinde tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Şu ana kadar süren ayçiçeği hasadından çok memnunuz. Dönüm başına 200 kilogramın üzerinde beklediğimiz verim, Türkiye ortalamasının üzerindedir. Çiftçimizin, susuz tarıma rağmen çok kaliteli ürün yetiştirmesi bilinçli üretim yapmasının sonucudur. Bu verimde, Borsamızın çiftçilere yönelik olarak sık sık yaptığı bilgilendirme toplantılarının yanı sıra elektronik ortamda gerçekleştirdiğimiz satış salonumuzun önemi büyüktür.?
Borsa olarak ?Ürün İhtisas Borsacılığı?ve ?Lisanslı Depoculuk? konularına da ağırlık verdiklerini belirten Sezgin, ?Borsamız sitesi içinde 100 bin ton kapasiteli depomuz var. Bunun 57 bin tonluk bölümünü lisanslı depo olarak kullanmak istiyoruz? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: yaşında
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli