Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BTB Başkanı Sezgin: ?Gökten tarlalara altın yağdı?

BTB Başkanı Sezgin: ?Gökten tarlalara altın yağdı?

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı (BTB) Halit Sezgin, son yağışların ardından Türkiye genelinde hububat veriminde % 5-10 arasında artış beklediklerini belirtti.

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı (BTB) Halit Sezgin, son yağışların ardından Türkiye genelinde hububat veriminde % 5-10 arasında artış beklediklerini belirtti. Sezgin, Türkiye genelinde gelen bilgilerin doğrultusunda ortaya çıkan bu beklentileri ile ilgili olarak şunları söyledi:
?Son yağışlar, hububat ürünü için çok yararlı oldu. Gökten, tarlalara adeta altın yağdı. Önümüzdeki günlerde normal yağışlara yine ihtiyaç var. Eğer çok şiddetli yağışlar veya dolu gibi olumsuzluklar yaşanmazsa haziran ayındaki hasat sezonumuzdan çok umutluyuz. Hububatta, ülke genelinde % 5-10 oranında verim artışı bekliyoruz. Hasat döneminin, piyasalar için de hareket getireceğine inanıyoruz. Yeni hasat öncesinde Toprak Mahsulleri Ofisi´nin silolarında, bu kurumun tarihinin en düşük stokları bulunuyor.?
Bandırma ve yöresinde bu yıl, toprak yapısının uygunluğuna karşın soya fasulyesi ekilmediğine işaret eden Sezgin, ?Toprak yapımız uygun ama bu ürün konusunda yerleşmiş bir kültürümüz yok? dedi.
Kanola ekiminin ise az olduğunu belirten Sezgin, ?Geçen yıl kanola ekilen alanların % 80´ine bu yıl ayçiçeği ekildi? diye konuştu.
Bandırma ve yöresinde mısır ekiminin de düştüğüne dikkat çeken Sezgin, şunları söyledi:
?Geçen yıllarda mısır ekilen alanlar, bu yıl yerlerini pancara bıraktı. Bunun en önemli nedeni, Susurluk pancar fabrikasının yıllar sonra yeniden hizmete girmesidir. Bölgede, yaklaşık 32 bin dönümlük araziye ekilen pancardan, 35 bin ton ürün bekleniyor.? Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli