Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BTB ve BZO Başkanlarından buğday taban fiyatı açıklaması

BTB ve BZO Başkanlarından buğday taban fiyatı açıklaması

Bandırma Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, enflasyon oranı kadar buğday taban fiyatına fark verildiğini belirterek, ?Zaten kaliteli buğday üreten çiftçi ürününü satış salonu faal olan borsalarda en iyi şeklide değerlendiriyor.´´ d

Bandırma Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, enflasyon oranı kadar buğday taban fiyatına fark verildiğini belirterek, ?Zaten kaliteli buğday üreten çiftçi ürününü satış salonu faal olan borsalarda en iyi şeklide değerlendiriyor.´´ dedi.
Bandırma Ziraat Odası (BZO) Başkanı Süleyman Dönmez ?Bu sene verimlerin yüksek olması sebebiyle fiyatların bu seyirde yükselmesi çiftçiyi umutlandırdı.? dedi.
Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, basına yaptığı açıklamada, taban fiyatının enflasyon oranında olduğuna dikkat çekip, ?Enflasyon oranı kadar buğday taban fiyatına fark verildi. Zaten kaliteli buğday üreten çiftçi ürününü satış salonu faal olan borsalarda en iyi şekilde değerlendiriyor. Tabii ki Toprak Mahsulleri Ofisi´nin de satış salonunda müdahale fiyatıyla bulunması üreticimizi desteklemek anlamında doğrudur. Bizler Toprak Mahsulleri Ofisi´nin de (TMO) alım yaptığı ürünleri yine Ticaret Borsaları satış salonunda satış yaparak piyasayı regüle etmelidir.´´ diye konuştu.
Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez´de, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından, Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğday alım fiyatının bu yıl için ton başına 910 lira olarak belirlendiği, bunun Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen prim ve destekler eklendiğinde 1.031 liraya yükseleceği yolundaki açıklamalarına karşın ?Bu yıl verimlerin yüksek olması nedeniyle fiyatların bu seyirde yükselmesi çiftçiyi umutlandırdı. Çiftçi ve üyelerimizle bu konuda konuşma fırsatım olmadı. Kısacası kendilerinin düşüncelerini alamadım. Ama Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) borsaların olmadığı yerlerde bu fiyatlarda alım yapmalıdır.´´ dedi.
Haber: Ahmet Pesen



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli