Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BTB Başkanı Halit Sezgin seçilen başkanları kutladı

BTB Başkanı Halit Sezgin seçilen başkanları kutladı

Bandırma Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Halit Sezgin, Şehirler ya da kentler uygarlık sürecinde en önemli adımlardan biridir. Ticari büyümenin en önemli etkilerinden biri şehirlerin büyümesidir dedi.

Bandırma Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Halit Sezgin, "Şehirler ya da kentler uygarlık sürecinde en önemli adımlardan biridir. Ticari büyümenin en önemli etkilerinden biri şehirlerin büyümesidir" dedi.
Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, 30 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde seçilen tüm başkanlar ve ekiplerini yayımladığı yazılı açıklamayla kutladı.
"Ticaretin büyümesiyle elverişli noktalarda şehirler oluştu, gelişti. Şehirler, demokratik kültürün yeşerdiği ve sürekli kendini beslediği mekanlar oldular. Bu şehirler mahalli ve müşterek ihtiyaçlarını gidermek ve şehrin problemlerini çözmek amacıyla, şehirde yaşayanlar tarafından seçilerek görevlendirilen yerel yönetimleri yani belediyeleri oluşturdular. Dolayısıyla şehri ilgilendiren her konunun muhatabı yerel yönetimlerdir" şeklinde açıklamada bulunan Sezgin, "Bu bilgiler ışığında 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde halkımız yüksek katılım oranı ile sandıklara gitmiş ve bir defa daha demokrasiye sahip çıkmıştır. Demokrasinin vazgeçilmezi olan seçim sonuçlarının sandığa yansımasıyla yerel yönetimlerde yeni bir dönem başlamıştır. Demokratik ülkelerde yerel yönetimler, yönetimin temeli ve demokrasinin de okulu kabul edilirler. Dahası, ileri demokrasinin ölçüsü sayılan yönetime katılım ve temsilin sağlanması, yerel yönetimlerde büyük oranda gerçekleşmektedir. Halkımızın daha zengin ve müreffeh olmasının yolu huzur ve istikrardan geçmektedir. Çünkü huzur ticareti, ticaret zenginliği getirir. Ülkemizde de son yıllarda kentsel veya bölgesel düzeyde yerel dinamiklerin başını çektiği kalkınma girişimleri vardır. Bu girişimler çoğunlukla bölgeye yeni yatırımların, yatırımcıların çekilmesi çalışmalarıyla olmaktadır. Değişen koşulların getirdiği sorunlarla baş edebilmek için şehir işbirliklerinin yanında yaratıcı ve yenilikçi şehirler olma özelliklerini de ön plana çıkaracak projeleri hayata geçirmek için sağlam adımlar atmamız gerekmektedir. Bunun için hepimizin rozetlerimizi çıkarıp Bandırmamızı ve bölgemizi kalkındırmak için birlikte olmalı, birlikte hareket etmeliyiz. Ülkemiz 2023 ekonomik hedeflerine doğru yol alırken, hür iradesini ortaya koyan milletimiz için seçimlerin hayırlı olmasını diliyor, başta Balıkesir ve Bandırmamız olmak üzere çevremizde seçilen tüm başkanlara ve yöneticilere şahsım ve Bandırma Ticaret Borsası adına başarılar diliyorum." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli