Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BTB´da Hasat Sezonu Açıldı

BTB´da Hasat Sezonu Açıldı

Hasat sezonunun başlaması nedeniyle hasat töreni düzenlendi

Bandırma Ticaret Borsası´nda hasat şöleni gerçekleşti. Elektronik satış salonundaki törene, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Şube Müdürü İbrahim Ağmil, Tarım Müdürü Osman Sefa Uyar, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük katıldı.

Törende Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, yapılan projeyle Güney Marmara Kalkınma Ajansı´ndan alınan destekle elektronik satış sistemine geçildiğini ve çağ atlandığını belirterek, ?´Elektronik sistem bile yetersiz kalacak, onun için önümüzdeki yıllarda Online sisteme geçeceğiz´´ dedi.
Satışları modern bir sistemle gerçekleştirdiklerini vurgulayan Sezgin, ?´Yeni hasat döneminin, çiftçimize, sanayicimize, tüccarımıza kazanç ve bereket getirmesini diliyorum. Satış salonumuzdaki elektronik sistem Türkiye´de sadece bir kaç borsada var. Mahsuller laboratuvardan çıkan sonuca göre hak ettiği fiyatı buluyor. Siz çiftçiler, ürettiğinizin ve alın terinizin karşılığını burada kuruşuna kadar alıyorsunuz. Borsamız 1940 yılından bu yana faaliyetini sürdüren ve her yıl da kendini geliştiren, modern sisteme ayak uyduran ender borsalardan biridir. Borsamızda her dönemde hizmet gören görev yapan yöneticilerimize teşekkür etmek gerekir. Deyim yerindeyse örülen duvara her yönetim bir tuğla koymuş. Bizler de elimizden geldiğince borsamıza katkı sağlamaya, geliştirmeye çaba harcıyoruz. Bu kurumun değerinin bilinmesi gerekiyor ?´diye konuştu.
Elektronik sisteminde zamanla yetersiz kalacağına işaret eden Başkan Halit Sezgin, ?Önümüzdeki yıllarda Online sisteme geçme gibi bir hedefimiz var. İnternetin bulunduğu her alanda üyelerimiz, buraya gelen ürüne fiyat verme şansı yakalayacaklar. Hedefimiz üreticilerin ürünlerini en iyi şekilde değerlendirmektir´´ dedi.
Konuşmanın ardından Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük tarafından hasat sezonunun hayırlı ve bereketli olması için yaptırılan dualarla kurban kesildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Hasat Sezonu Açıldı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false