Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

BTO Başkanı Kılkışlı, listesini görücüye çıkardı

BTO Başkanı Kılkışlı, listesini görücüye çıkardı

Bandırma Ticaret Odası (BTO) Başkanı olup, Nisan ayında yapılacak Oda seçimlerinde yeniden başkanlığa adaylığını açıklayan Mehmet Kılkışlı, meclis grubu adaylarını basına tanıttı.

Bandırma Ticaret Odası (BTO) Başkanı olup, Nisan ayında yapılacak Oda seçimlerinde yeniden başkanlığa adaylığını açıklayan Mehmet Kılkışlı, meclis grubu adaylarını basına tanıttı.
Eken Prestige Oteli´nde meclis aday grubu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Kılkışlı, 4,5 yıl önce başkanlığa aday olurken, bir dönem için göreve geleceğini hatırlatırken, ancak dört yıl içinde değişen koşullar, arkadaşlarının isteği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu´nun baskısı nedeniyle yeniden aday olduğunu açıkladı.
Ticaret Odası´nın kazanç değil, hizmet kapısı olduğunun altını çizen Kılkışlı, şu değerlendirmede bulundu: ?Yönetim için başka bir aday grubu da var. Onları da saygı ile karşılıyorum. Başka gruplarda çıkabilir, hak eden kazansın. Sonunda kazananın Bandırma olacağına inanıyorum.
4-4,5 yıllık çalışma süremiz içinde gerçekleştirdiğimiz hizmetleri bir kitapçık durumuna getirerek, dağıtıyoruz. En büyük hizmetimiz 1,5 yıl önce ise Sosyal Güvenlik Kurumu´nu Bandırma´ya getirmemizdir. Bu hizmetin, Bandırma´ya katkısı 13-15 milyon liradır? dedi.
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılkışlı, eskiden meclis grubunda yer alan bazı üyelerle yollarını ayırdıklarını belirtti.
?Sevgi Yolu? üzerinde bulunan ve üç yıl önce yıkılan Ticaret Odası eski binasının yerine 5 katlı bir iş merkezinin 8 ay içinde yapılacağını, yer izin ruhsatının alındığını, 20 gün sonra, zemin iyileştirme çalışmalarının ardından inşaatın başlayacağını ifade eden Kılkışlı, ihale yoluyla gerçekleştirilecek bu inşaatın yaklaşık 1 milyon liraya mal olacağını dile getirdi.
Bandırma´nın il olmasını kendilerinin de çok istediğini, ancak bu konuda işin öncelikle siyasilere düştüğünü işaret eden Kılkışlı, ?Biz bir SYK´yız. Bu konuda ancak bize iş düşerse destek veririz.? dedi.
Kılkışlı, Bandırma Ticaret Odası Başkanı olarak 2015 yılında Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı´ndan ayrılması ile ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı: ?Organize Sanayi Bölgesi´nde söz söyleme ve tercih hakkının yatırımcılara ait olması gerekirdi. Bunu düşünerek görevden ayrıldık. Bugün, bölgede başkanlığı Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar yapıyor. O da belediye başkanı olduğu için değil, o bölgede yatırımcı olduğu içindir.?
Kılkışlı´nın Nisan 2018 ayındaki meslek grubu adayları şöyle:
1. Grup: Mehmet Kılkışı, Mustafa Çömez, Fikri Çıpa
2. Grup: Ahmet Edin, Göksel Karlahan
3. Grup: Bahadır Çolak, Mehmet Özbay, Metin Şener
4. Grup: Tolga Tosun, Ozan Tüm, Ayhan Atik
5. Grup: Onur Eken, Alper Sargın
6. Grup: Hüseyin Bozkuş, Ertan Demirkapı, Erdoğan Kaya
7. Grup: Ozan Akdoğan, Aydın Aydemir
8. Grup: Bahadır Çenberci, Adem Yılmaz
9. Grup: Funda Avcı, Sönmez Bekdemir, Bilgen Süngü
10. Grup: Bora Keskinler, Mehmet Doğan
11. Grup: Onur Çon, Enver Çangal, Hasan Çakmak
12.Grup: Ahmet Boyacı, Özel Aydan
Haber : Ahmet Pesen



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu