Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BTO, ilk ürünlerle tanıştı

BTO, ilk ürünlerle tanıştı

2019 yılının ilk ürünleri Bandırma Ticaret Borsası´nda (BTO) işlem gördü.

2019 yılının ilk ürünleri Bandırma Ticaret Borsası´nda (BTO) işlem gördü.
Yeni hasat sezonunun ilk arpa ürününü Doğruca kırsal mahallesinden Orhan Sezer getirdi.
Ürünün 50 kilogramlık bölümü sembolik bedelle kilosu 14 liradan, Encin Zahirecilik Bülent Encin tarafından satın alındı. Ürünün geriye kalan 2,5 tonluk bölümünü de yine Bülent Encin, 1 lira 26 kuruştan satın aldı.
Sezonun ilk buğdayını yine Doğruca´dan Ender Tınmaz getirdi. Ürünün 50 kilogramlık bölümü, sembolik bedelle 14 liradan satıldı. Sezonun ilk buğdayını Araslar Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret Limitet Şirketi yetkilisi ve BTO meclis üyesi İbrahim Aras satın aldı. Buğdayın geri kalan 1 tonluk bölümü de Sezgin Zahirecilik Limitet Şirketi yetkilisi Haluk Sezgin tarafından 1 lira 76 kuruşa satın alındı.
2019 yılının ilk kanola ürünü ise yine Doğruca kırsal mahallesinden Ali İz tarafından getirildi. Ürünün 50 kilogramlık bölümü sembolik bedelle Borsa meclis üyesi Ahmet Toygun tarafından satın alındı. Kanola´nın kalan 500 kilogramlık bölümünü de yine Toygun satın aldı.
BTO Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, yeni hasat sezonunun ülkemize ve tüccarlarımıza hayırlı olmasını dileyerek, ?Yeni sezonda üreticilerimizin ve tüccarlarımızın yüzlerinin gülmesini ve 2019 yılı harmanının herkese bereket getirmesini temenni ediyorum.? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: ürünlerle tanıştı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli