Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BTO Başkanı Yılmaz: “Kadın servis şoförü ve kadın taksi şoförü projelerimiz başlıyor”

BTO Başkanı Yılmaz:  “Kadın servis şoförü ve kadın taksi şoförü projelerimiz başlıyor”

Bandırma Ticaret Odası(BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

Bandırma Ticaret Odası(BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

SİYASET BENİM İŞİM DEĞİL

Yılmaz, Belediye Başkanı Tolga Tosun’un belediye başkan adayı gösterilmemesinden sonra CHP’den istifasıyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Tolga Bey ile 25 yıla yakın süredir dostluğumuz var. Başarısı için ona her konuda destek vermeye çalıştım. CHP’den istifa etmemin Ticaret Odası Başkanlığı ile bağdaştırılmaması gerekir. Benim istifam kişiseldir. Çünkü siyaseti hiç sevmedim. Siyaset benim tarzım değil. 49 yaşındayım ve şunu söylemek isterim ki, bundan sonra beni hiçbir siyasi partide göremeyeceksiniz. Ama sevgili kardeşim Tolga Bey ile dostluğumuz hep sürecektir ve ona destek olmaya devam edeceğim.”

ÇELEBİ BANDIRMA LİMANI

Çelebi Bandırma Limanı’na Bandırma Ticaret Odası ve Bandırma Ticaret Borsası’nın yüzde 1’lik ortaklıkları bulunduğunu vurgulayan Yılmaz, limandaki tozuma ve sık sık gelen angusların yarattığı koku ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Tabii ki bu tozuma ve angus kokusundan Bandırmalılar şikayetçi. Angusların tüm yükü limanın üzerinde. Bu durumdan Çelebi Bandırma Limanı yöneticilerinin de şikayetçi olduklarını biliyorum. Ancak angus konusu bir devlet politikası. Başta limanın genel müdürü Gürkan Bey olmak üzere tüm yetkililer, angusların en hızlı şekilde tahliyesini gerçekleştirmeye çalışıyor. Tabii ki limanımızın konteyner limanı değil, dökme limanı olduğunu da düşünmeliyiz.”

BANDIRMA’NIN YENİ GELİŞİM ALANLARINA İHTİYACI VAR

Bandırma’nın gelişimi için yeni yerleşim alanlarına ihtiyacı olduğuna işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

“Ticaret Odası Başkanlığı görevinde 14 ayım doldu. Ekim ayında, diğer iki yıllık dönem için görevimi devredeceğim. Tabii ki Bandırma’nın gelişmesi için yeni yerleşim alanlarına ihtiyacı var. Bunun sağlanması için de 2014 yılından beri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin beklettiği 1/5.000’lik planlarımızın yapılması

gerekiyor. 31 Mart’taki yerel seçimde göreve kim seçilirse seçilsin, bu planların yapılacağını düşünüyorum.”

YENİ ODA BİNASI

Yılmaz, Bandırma’ya, 600 Evler Mahallesi’nde kazandırmak istedikleri yeni hizmet binası hakkında da şu bilgiyi verdi:

“Bu projenin Bandırma’nın vizyonu için çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu binayı kredi çekerek yapacaktık. Ancak son yıllarda yaşadığımız büyük ekonomik kriz nedeniyle bu binanın yapım işini ötelemek zorunda kaldık.”

BANDIRMASPOR VE ONUR GÖÇMEZ

Teksüt Bandırmaspor Kulübü Başkanı Onur Göçmez’in istifasını da değerlendiren Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, şunları aktardı:

“Onur Göçmez’in başkanlığındaki yönetim kurulunda uzun süre asbaşkan olarak görev yaptım. Son aylarda haklı birtakım kırgınlıkları oldu. Onur Bey, Bandırmaspor Kulübü ve Bandırma için kaybedilmemesi gereken büyük bir değer. Ancak ona sahip çıkmamıza ve enerjisini düşürmemize ihtiyacı var. Onu motive etmeliyiz ve Bandırma olarak sahiplenmeliyiz. Halen Beşiktaş Kulübü’nün de asbaşkanlığı görevini yürüten Onur Bey’i Bandırma halkı sahiplenmeli.”

YENİ PROJELER

Bandırma Ticaret Odası’nın yeni projeleri hakkında da bilgi veren Yılmaz, şunları söyledi:

“Osman Çapar’ın başkanlığındaki Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası ile geçtiğimiz aylarda kadın forklift operatörü ve kadın tır şoförü yetiştirme projemizi başlatmıştık. Şimdi yine bu odamızla kadın servis şoförü ve kadın ticari taksi şoförü yetiştirme projemiz için protokol imzaladık. Amacımız kadınlarımızın ekonomik güçlerine katkı sağlamak ve Bandırma’nın marka değerini artırmaktır. Biz, güçlü bir ekibiz. Kadın ve Genç Girişimcilerimiz de önemli çalışmalar yapıyorlar. Güçlü bir ekip için 1,5 yıldan beri Bandırma için doğru hizmetler üretmek için elimizden gelen çabayı gösterdik.”

ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı