Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BU COŞKU HİÇ BİTMESİN

BU COŞKU HİÇ BİTMESİN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erdek´te de törenlerle kutlandı

Erdek´te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, 28 Ekim günü Atatürk Anıtı´na çelenk sunuldu.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Cumhuriyet meydanında 28 Ekim Cumartesi günü düzenlenen törene, Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, resmi daire müdür ve amirleri, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim Pazar günü coşkuyla sürdü
Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş yılı kutlama töreni 29 Ekim Pazar günü ilçemiz Cumhuriyet meydanında gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanındaki tören, Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dnz. Alb. Ateş Kalkan ile Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın öğrencilerin ve halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı kutlaması ile başladı.

Tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık´ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.
Kutlamalar şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi, Cumhuriyetin Kuruluşu ile ilgili tiyatro gösterisi ve ilçemiz genelinde Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ile devam edip, geçit töreni ile son buldu.
Törenin ardından, protokol üyeleri TCG Ayvalık Gemisinde düzenlenen yemeğe katıldılar.
Dün akşamda Bayrak ve Cumhuriyet yürüyüşü büyük coşku ile gerçekleşti.
Ali Haydar Sarı sahil bandından başlayan yürüyüş, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bandosu eşliğinde ilçemiz Cumhuriyet meydanında son buldu.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: COŞKU BİTMESİN
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı