Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BU ESER´E SAHİP ÇIKIN

BU ESER´E SAHİP ÇIKIN

Seyitgazi tepesindeki dev bayrak karanlıklar içerisinde

Erdek Seyitgazi Tepesi´nde bulunan Türk Bayrağı ve Atatürk Resminin bulunduğu alanda yıllardır çevre temizliği ve bakım yapılmamasına tepki gösteren vatandaşlar şaşkın bir şekilde konunun muhatabını arıyor.

Erdek Seyitgazi Tepesi´ndeki Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğrafının yer aldığı bölgenin yıllardır bakımsız olması eleştirilere yol açıyor. Erdek Belediyesi´nin, bölgenin bakımını yapması ve ışıklandırması isteniyor.
Konuyla yakından ilgilenen ve kendisini "Ben Erdek´im, Erdekli değil" diye ifade eden Fehmi Demirhan, şunları söyledi:
"Seyitgazi´de, bu bayrak ve Atatürk fotoğrafının bulunduğu bölge, 1997 yılında düzenlenmişti. Buraya, dönemin garnizon komutanı kurmay albayın isteği ve büyük maddi-manevi desteğiyle, Atatürkçü Dü-şünce Derneği ve Yardımsevenler Derneği´nin katkılarıyla yapıldı. O dönemde kentin en yüksek tepesine, 18 metre uzunluğundaki bu bayrak ve Atatürk fotoğrafının yer alacağı 17 mikserlik beton platformu ODTÜ teknik yetkilileri yaptı. 

Bayrağın montajını ise ben, bir vinç eşliğinde yerine koymuştum. Bu bayrak ve Atatürk fotoğrafının yer aldığı platformu 9 çelik halat çekiyordu. Şimdi bu halatların çoğu eskimiş. Bölge son derece bakımsız. Belediyemizi bu anlamlı bölgeyi mutlaka ışıklandırması gerekiyor ki, aslında bu da gerçekleşmesi çok kolay bir işlem. Yıllara meydan okuyan bu bölgenin yeniden Erdek´e yakışır duruma getirilmesi gerekiyor."
FEHMİ DEMİRHAN KİMDİR
1953 yılında Bandırma´da doğan Fehmi Demirhan, Bandırma Etibank İşletmesi´ne bağlı asit fabrikasında 25 yıl süreyle bakım baş teknisyeni olarak çalıştıktan sonra emekliye ayrıldı. 22 yıldan bu yana Erdek´te oturup, Erdek sevgisini "Ben Erdek´im, Erdekli değil!" diye dile getiren Demirhan, yıllardan beri Erdek´teki okulların bozulan bütün mekanik arızalarını ücretsiz onarmasıyla dikkati çekiyor. Demirhan, son dönemlerde, geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen Erdek Mermer Heykel Sempozyumu"nda yapılıp, ilçenin çeşitli yerlerine konulan heykellerin üzerine yazılan çirkin yazıları kendi olanaklarıyla silmesiyle takdir topluyor. Erdek sevdalısı Fehmi Demirhan, "Mayasını koyarsan yalnızca peynir ve yoğurt, kendi kendine oluşur. Bunun dışında kendin çaba harcarsan olur. Bu ülkede beddua ve dua ile hiçbir şey gerçekleşmez. Yaparsan değiştirirsin" dedi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: ESER SAHİP ÇIKIN
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli