Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bu kez başaramadılar

Bu kez başaramadılar

Tele-soygun girişimi son anda önlendi

İlçemiz esnaflarından Ü. S. (75) telefonla dolandırıcılık yapan şebekeden son anda kurtuldu.
Erdek´te geçtiğimiz gülerde meydana gelen 50 bin liralık Tele¬ Soygun´dan sonra cumartesi günü meydana gelen yeni soygun girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.
Edinilen bilgiye göre; Erdek´te soğuk demir ve kaynakçılık işi ile faaliyet gösteren Ü.S. (75) isimli esnaf, Telefonla dolandırıcılık yapan şebekenin aramasına cevap verince tuzağa düştü. Telefonun diğer ucundaki şahıs "Sizi Emniyet Müdürlüğünden arıyoruz, PKK banka hesaplarınızı ele geçirmiş, az sonra sizi Cumhuriyet Savcısı arayacak talimatına riayet edin" şeklinde konuştuktan sonra, ikinci kez gelen sözde savcı telefonunda ise "Ü. Bey iyi günler sizi emniyetten bilgilendirdiler sanıyorum. Olayı çözümlemek için az sonra size verilecek banka hesap numarasına paranızı yatırın, PKK bu parayı çekerken yapılacak operasyonla zanlıları ele geçireceğiz. Daha sonra savcılık size paranızı iade edecek. Olayın faillerini yakalamak için bu uygulamayı yapmak durumundayız. Size hesap numarası bildirilecek telefonu kapatmadan uygulamaya riayet ediniz." talimatı verdi. 

Talimat üzerine harekete geçen Ü.S. istenilen mevcut para miktarını temini için evindeki zihniyetlerini bozdurmak için gittiği Ata Kuyumculuk durumdan şüphelenen kuyumcu konuyu polise bildirdi. Erdek Emniyet Müdürlüğüne bağlı sivil ekipler Ata Kuyumculukta duruma müdahale ederek, karşı telefon üzerindeki tahkikatı yoğunlaştırarak tele soygun zanlıların yakalanması için soruşturmayı derinleştirdiler. Kendisine tele-tuzak kurulduğunu polislerden öğrenen Ü.S. bir süre şaşkınlığını gizleyemedi. Ardından dikkatli kuyumcu ve polislere teşekkür eden Ü.S. ise anlayamadığı bir senaryo sonucu tüm birikimini kaybetmeye ramak kala parasını kurtarmış olmanın sevincini yaşadı.
Haber : Zeki Karadeniz



Anahtar Kelimeler: başaramadılar
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli