Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bu kez kadınlar konuştu Başkan Uğur dinledi

Bu kez kadınlar konuştu Başkan Uğur dinledi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ?Kadınlar Konuşuyor, Başkan Dinliyor? programında kadınlarla bir araya geldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ?Kadınlar Konuşuyor, Başkan Dinliyor? programında kadınlarla bir araya geldi.
Kadınların sorunlarını dinleyen Başkan Uğur, Büyükşehir´in projeleri hakkında bilgiler verdi.
Balkonuk Center´de düzenlenen toplantıda Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi projelerini ve çalışmalarını sinevizyon gösterimi ile davetlilere anlattı. Program sonunda Başkan Uğur, kadınların sorularını cevapladı.
Kadınların çalışkanlığı, cesareti ve merhametinin ülke kalkınması için önemli olduğunu ifade eden Başkan Uğur, ?Bir neslin ihya ve inşa olmasında hiç şüphesiz sizlerin emekleri büyüktür. Kadınlarımızın eğitim, sanayi, ticaret ve iş dünyası olmak üzere hayatın her alanında etkin olması gerekmektedir. Sosyal hayatın içerisinde daha katılımcı daha girişimci olmanız için tüm imkânlarımızla mücadele ediyoruz? diye konuştu.
Uğur, ?BALMEK kurslarımızda il genelinde 5606 hanım kardeşimize kurs veriyoruz. Nakış, seramik, yağlı boya, keçe gibi 19 alanda kurs vermeye devam ediyoruz. Hem meslek edinmelerini sağlıyoruz hem de hayatın içerisinde yer almalarını önemsiyoruz? dedi.
Kadın çiftçilere yönelik destek çalışma ve projeleri de yapıldığını anımsatan başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Tarlalarda Şenlik Var ?Projesi kapsamında sahlep, ekinezya, ada çayı, lavanta, kekik türleri başta olmak üzere 222.000 adet fideyi çoğunluğu bayan çiftçilerimizin olduğu proje ile hibe ederek destekte bulunduk. Alternatif geçim kaynağı oluşturulmasına katkı sağlamış olduk. Mobil sağlık TIR´ımızla kadın kanserleri, kemik ve göz tarama hizmetimiz mahalle tüm Balıkesirlilere hizmet vermeye devam ediyor. Kadınlarımız bizim için değerlidir. Kadınlarımızın merhametli ve şefkatli ellerinde büyüyen nesiller ile ülkemiz aydınlık yarınlara ulaşacaktır. Bizler, cenneti anaların ayakları altında sayan bir medeniyetin mensuplarıyız. Vatanımızın müdafaası için Nene Hatun düşman işgaline karşı nasıl halk direnişini başlattıysa 15 Temmuz´da Şerife Boz, Safiye Bayat gibi kahraman kadınlarımız da aynı inanç ve şuurla halk direnişini başlatmıştır. Yıllar geçmesine rağmen vatanımız söz konusu olduğunda kadın-erkek demeden her bir ferdimiz aynı cesaret ve kararlılığı göstermiştir. Şu an bu salonda bulunan tüm kardeşlerim inanıyorum ki söz konusu vatan olduğunda gerisi teferruattır diyecektir.?
Konuşmasında 16 Nisan´da yapılacak Anayasa değişikliği için halk oylaması için çağrıda bulunan Başkan Uğur, oylamanın önemine vurgu yaptı.
Balkonuk´taki programın ardından Paşaalanında bulunan Karizma Pazar yerinde kurulan Hanımeli Pazarı´nı da ziyaret eden Başkan Uğur, burada stant açan kadınlar ile bir araya geldi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli