Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bu ne rezalet !

Bu ne rezalet !

Eğlence ve tatil cenneti Ocaklar Mahallesi çöplüğe döndü

Erdek´e bağlı eski Ocaklar Beldesi bugünün Erdek´in önemli mahallelerinden biri Ocaklar sokakları çöplerden geçilmiyor.
Mahallenin sokak aralarında bulunan çöp konteynırlarına dökülen çöplerin Erdek Belediyesi tarafından toplatılmaması çirkin bir görüntü oluşturuyor.
Ocaklar Mahallesinde yaşayan ve tatilini burada geçiren vatandaşlardan Ocaklar´ın çöplük alana dönüştüğü şikayetini alan AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, beraberinde Erdek Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aysan ve parti yönetiminde yer alan bir kısım yöneticilerle beraber Ocaklar Mahallesine giderek incelemelerde bulundu.

Ocaklar´da gördükleri çöp dağları manzarası karşısında dehşete kapılan AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya çağrıda bulunarak, Ocaklar´ı bu çöp yığınlarından acilen kurtarmasını istedi.
Çöp dağlarının insan ve çevre sağlığını tehdit eden boyuta ulaştığını görmekten büyük üzüntü yaşadığını belirten Sever, Erdek Belediyesi´nin CHP´li başkanı sayesinde bugünlere bile bile gelindiğini vurguladı.
Perşembe´nin gelişi nasıl ki Çarşamba´dan belli oluyorsa, Mart 2014 tarihindeki belediye başkanlığı seçimleri öncesinde tüm seçmenleri CHP´nin adayi ile ilgili uyarmalarına karşın, daha önceki 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde olduğu gibi bu döneminde de tüm enerjisini diskotek ve yemek lokantalarına ayıran malum kişinin yeniden seçilmesiyle bölgeye ciddi manada yatırım gelmesini kimsenin beklememesini kaydeden Sever, sağduyulu Ocaklar halkının mahallelerini çöp deposuna dönüştüren malum şahsı ve partisini ilk seçimde sandığa gömeceklerinden emin olduklarını dile getirdi.
Ocaklar´ın içler acısı durumunu anlatmayı sürdüren Sever, ?Şu rezilliğe bakın. Burada insan sağlığı söz konusu değil mi? Ocaklar Mahalle sakinlerinin hiç mi değeri yok? Toplanmadığından biriken çöplerin kokusundan durulmuyor, resmen hastalığa davetiye çıkarılıyor. Nerede bu Erdek Belediyesi? Sorumlu görevliler niçin gelmiyor? Burada yaşayanlar insan değil mi? Bugün mahallede gördüğümüz görüntüler ve yaşadıklarımız resmen hastalığa davetiye demektir. Sevgili Ocaklar halkı bunu hak etmiyor. Onlardan beklentimiz haklarını sonuna kadar aramalarıdır. Bizlerde kendilerine yardımcı oymaya hazırız.? diye konuştu.
Yaptıkları araştırmada temizlik işlerinde çalışan personelin 4 aydan bu yana maaş alamadıkları için işlerini terk ettiklerini öğrendiklerini ifade eden Sever, malum şahıs belediyeden alacaklı personele diskotek ve et lokantası açarak mı maaş ödemesi yapmayı düşünüyor? sorusuna yanıt vermeye davet etti.
Sever: ?BASKİ ve BALPARK Görevlilere işini yapıyor?
Ocaklar Mahallesi ziyaretinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı BASKİ ve BALPARK çalışanlarını da ziyaret eden AK Parti Erdek İlçe Başkanı Sever, büyükşehir personelinin Ocaklar´da yoğun geçen yaz aylarında halkın ve tatilcilerin sorunsuz bir sezon geçirmeleri için ellerinden gelen gayreti görmelerinden çok memnun olduklarını paylaşıp, görevlerinde başarılar diledi.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever ve beraberindeki heyeti Ocaklar Mahallesinde mahallenin AK Parti sorumluları İrfan Aycan ile Rıza Işık konuk etti.
Haber : Menmet Ertan



gürcan yayıkçı
25.08.2015 08:02:34
Erdek belediyesinin ekonomik problem olduğunu tüm Erdek halkı biliyor. Paranın olmadığı yerde iş yaptırabilinirmi? Madem Erdeği bu kadar çok seviyorsanız söyleyin teşkilatınıza Erdeğe tüm borçlarını temizleyecek parayı versin. O zamanda işler yapılmıyorsa sorumluları eleştirin. Bütün gelir getirecek kalemler Büyükşehire geçmişken biraz düşünmekte fayda var diyorum.Tuzu kuru olanın eleştirmesi her zaman kolaydır.

Anahtar Kelimeler: rezalet
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli