Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bu ormana yazık etmeyin!

Bu ormana yazık etmeyin!

Başkan Mirza, bu bölgeyi mutlaka görün!

Eski ismi Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Hastanesi olup bugün Diş Hastanesi olarak hizmet veren binanın da bulunduğu bölgedeki ormanlık alan tinercilerin ve kötü amaçlı kişilerin yatağı oldu. Hastaneye ait bu yaklaşık 100 dönümlük alanda, son olarak üç bölgede yangın çıkaran tinerciler, ormanlık alanın büyük hasar görmesine neden oldular.
Geçtiğimiz günlerde bu alanı doğa dostu Fettah Kara ile birlikte gezdiğimde gözlerime inanamadım. Yeniden düzenlendiği takdirde yeni bir General Balcı Çamlığı durumuna dönüşebilecek alanda, tinercilerin ve alkoliklerin kullandığı şişeler, yanan ağaçlar, yerde yanmış yataklar, yıllardır bakım görmemesi nedeniyle iç içe geçmiş dallar, ağaçlar?Tam içler acısı bir durum?
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya sesleniyorum. Burayı mutlaka gezin ve buradaki eşsiz doğanın nasıl yok olduğunu görün ve buraya mutlaka el atın. Bandırma´nın nefes alınacak yerleri çok az. İşte, General Balcı Çamlığı´nı gerçekten de örnek bir yaşam alanı durumuna getirdiniz. Şimdi, Atatürk Parkı ve Hürriyet Parkı´nı yeniden düzenlemeyi plânlıyorsunuz. Ne olur, Diş Hastanesi´nin de yer aldığı bu bölgeye giderek, buradaki ormanlık alanı görünüz ve Park Bahçeler Müdürlüğü birimini oraya yönlendiriniz. Çok geç olmadan!
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: ormana yazık etmeyin
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli