Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Bu projeyle Burhaniye engelliler merkezine dönüşecek

Bu projeyle Burhaniye engelliler merkezine dönüşecek

GMKA destekli ?Burhaniye Engelleri Aşıyor? isimli proje tamamlanarak hizmete girdi.

GMKA destekli ?Burhaniye Engelleri Aşıyor? isimli proje tamamlanarak hizmete girdi.
Burhaniye ilçesinde, ?Burhaniye Engelleri Aşıyor´ projesi kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteğiyle yaptırılan engelliler havuzu ve tesisleri törenle hizmete girdi.
Ören Mahallesi sahilinde yaptırılan tesisin açılışına Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Belediye Başkanı ve yardımcıları, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanı Gürsel Vardar ile değişik illerinden gelen dernek başkanları katıldı.
Yüzme havuzu, tenis kortları ve oyun grupları hizmete açılırken< Engelliler Merkezi haline gelecek tesislerin yapımında emeği geçen belediye meclis üyelerine çiçek verilirken, Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal ve projenin hazırlanmasında emeği geçen Belediye Meclis Üyesi İsmail Çancı´ya plaket verildi.
Türkiye´de bir ilkin gerçekleştirildiğini söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Türkiye´de ilk defa denize sıfır kapsamlı bir tesis yapıldığı belirtti.
Tüm engellilerin bu tesisten yaralanacağını söyleyen Boyraz, ?Engellilere uygun tuvaletleri ve duşlarıyla kapsamlı bu tesisin yapımında hep bizlerin fikirleri soruldu. GMKA destekledi, belediye yaptı. Bu tesis engelli kardeşlerimin ufkunu açtı. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu