Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bu projeyle okumayan çocuk bırakılmayacak

Bu projeyle okumayan çocuk bırakılmayacak

Altıeylül Belediyesi ve Altıeylül İlçe Müdürlüğü´nün ortaklara yürüttüğü "Artık Okuldayım" projesi ile ilçede okumayan öğrenci kalmayacak.

Altıeylül Belediyesi ve Altıeylül İlçe Müdürlüğü´nün ortaklara yürüttüğü "Artık Okuldayım" projesi ile ilçede okumayan öğrenci kalmayacak.
Altıeylül Belediyesi, Altıeylül Gelişim Merkezinde "Artık Okuldayım" projesinin tanıtımı gerçekleştirdi.
Projenin liderliğini yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun eşi Didar Kafaoğlu proje hakkında bilgi verdi.
Projede yer almaktan dolayı heyecanlı olduğunu söyleyen Kafaoğlu, "Yüzde yüz okuyan, üreten Altıeylül için okul çağındaki çocuklarımızın okullaşmasının sağlanması son derece önemlidir. Altıeylül ilçemizde başlayacak olan ´Artık Okuldayım´ projesi ile ekonomik sebepler ve diğer sebepler nedeniyle okula devam edemeyen çocuklarımızın ve başta ilçemizde bulunan Suriyeli çocuklarımızın okullaşmasını sağlayacağız" dedi.
Bu proje ile 2023 hedeflerinde okulu terk eden öğrenci sayısının azaltılmasının sağlanacağını belirten Kafaoğlu, "Evlere ziyaretler gerçekleştirip çocuklarımız tekrar okula kazandırılacak" dedi.
Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik ise, İlçe Milli Eğitim ve Belediye olarak çok güzel bir projeye imza attıklarını söyledi.
Son olarak konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise bu projede özellikle kadınların daha aktif olacağını belirterek "Bayanlar bize göre daha avantajlılar. Bizim giremediğimiz yerlere girebiliyorlar, bizim ulaşamadığımız noktalara ulaşabiliyorlar. ´Artık Okuldayım´ projesi de bu maksatla geliştirildi ve eşim Didar hanımın himayesinde devam edecek? açıklamasında bulundu.
Proje tanıtımı sonunda öğrencilere verilecek kırtasiye malzemeleri ile birlikte fotoğraf çekilmesinin ardından, Altıeylül Gelişim Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru çalışmalarının sergilendiği alana geçen davetliler sergilenen ürünleri incelediler. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli