Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bu projeyle! sportif yetenekler keşfedilecek

Bu projeyle! sportif yetenekler keşfedilecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Turkcell´in sponsorluğuyla hayata geçirilecek olan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Balıkesir´de başladı.

Balıkesir´de Vali Ersin Yazıcı´nın başkanlığında yürütülecek olan proje kapsamında; Balıkesir genelinde eğitim ve öğretimlerini sürdüren 12 bin 930 ilkokul 3. sınıf öğrencisi sportif yetenek taramasına tabi tutulacak.
Eğitmenler ve alanında uzman kişilerce yapılacak taramalar sonucunda yetenekleri keşfedilen öğrenciler için ilgi duydukları farklı kol ve branşlar da eğitimler verilerek uluslararası organizasyon ve şampiyonalarda ülkemizi en güzel şekilde temsil edecek yetenekli sporcuların kazandırılması amaçlanıyor.
Spor salonunda kurulan parkurda elektronik cihazlar ile alanında uzman beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler tarafından ölçümler yapılıp, ölçüm sonuçları bilim kurulu tarafından değerlendirilmeye alınacak. Değerlendirme sonucunda yetenekli öğrencilere temel spor eğitimleri verilerek, branşlara yönlendirilerek ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirilecektir.
Vali Ersin Yazıcı, Şehit Turgut Solak Kapalı Spor Salonu´nda başlayan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesini yerinde inceledi.
Vali Ersin Yazıcı ziyarette yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokolün uygulama safhasına geçtiğini belirtti.
Balıkesir´de de Sporda Yetenek 10´la Gelecek Projesini uygulamaya devam ettiklerini söyleyen Vali Yazıcı , "Geleceğimizin teminatı ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın mutlaka bir branşta spor yapmaları gerektiğine inanıyorum. Çocuklarımızın spor bilinciyle yetişmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Eğitim ve spor ayrılmayan, birbirini tamamlayan iki parçadır. Sporun birleştirici ruhu olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli