Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bu protokolle engelliler meslek sahibi olacak

Bu protokolle engelliler meslek sahibi olacak

Ayvalık Belediye ile Zeytin Rehabilitasyon Merkezi arasında imzalanan protokolle engellilerin meslek sahibi yapılması planlanıyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı.
Ayvalık Belediyesi ile Özel Zeytin Rehabilitasyon Merkezi arasında zihinsel engellileri meslek sahibi yapacak protokol imzalandı.
Ayvalık Belediyesi adına protokole imza koyan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, zihinsel engellilerin günlük hayata kazandırılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, ?Zihinsel engellilerimiz evlerinde bir köşesinde durmak yerine açılacak olan bu garsonluk kurslarına katılarak hayatın içine dahil olacaklar. Hem onların eğitimleri açısından hem de ailelerine moral olması açısından açılacak olan bu kurslar büyük önem arz ediyor. Ayvalık Belediyesi olarak engellilerimizin günlük yaşama kazandırılması yönündeki çalışmalara desteğimiz sürecek.? dedi.
Ayvalık Belediyesi Zihinsel Engelliler Okulunda ve kırsal mahalleler dahil kent genelindeki engellilere garsonluk eğitimi verilmesine olanak tanıyan kurslar Cumartesi günleri iki saat olmak üzere toplam 48 hafta sürecek.
Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, garsonluk kurslarına katılacak engellilere yemek ve teknik destek verecek. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli