Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

?BU SAHNEDE BİZDE VARIZ ?

?BU SAHNEDE BİZDE VARIZ ?

projesinde Tiyatro Gösterimleri Başladı

?Bu Sahnede Bizde Varız? projesi kapsamında Balıkesir´de tiyatro gösterimleri başladı.
Balıkesir Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği (OBİDER)´in yürüttüğü, İçişleri Bakanlığı İl Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ?Bu Sahnede Biz de Varız´ projesi kapsamında Otizmli Spektrum Bozukluğu tanısı almış bireyler, kardeşleri ve doğal gelişim gösteren bireyler 5 ay süren tiyatro provalarını tamamladı.
Proje kapsamında Haziran Ayında Balıkesir Merkez, Dursunbey, Bandırma ve Eskişehir´de ?Kız Kulesi Efsanesi? adlı oyun perdeye aktarılacak.
Otizm Spektrum Bozukluğu tanısı almış Bireyler, Kardeşleri ile Doğal Gelişim Gösteren Bireylerin sanat yolu ile kaynaştırıp otizm farkındalığını artırmak Otizm Spektrum Bozukluğu tanısı almış bireylerin topluma tiyatro ile işbirliğini sağlamak ve toplumsal sürecin içerisine dahil edilmesinin amaçlandığı bildirildi.
Bu kapsamda tiyatro gösterimin ilki Balıkesir Dursunbey İlçesi Çok Programlı Anadolu Lisesi´nde gerçekleştirildi.
Tiyatronun prömiyeri 14 Haziran 2019 tarihinde Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi´nde sahnelendi. Oyundan önce Balıkesir Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı (OBİDEV) öğrencilerinin Rond, Şiir ve Halk oyunları gösterimi yapılıp, ardından proje de yer alan öğrencilerin ?Kız Kulesi Efsanesi Oyunu? sahnelendi. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: SAHNEDE BİZDE VARIZ
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı