Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bu yarışmayla öğrenciler geri dönüşümü çok sevecek

Bu yarışmayla öğrenciler geri dönüşümü çok sevecek

Bandırma Belediyesi tarafından, okullara geri dönüşümü sevdirecek bir yarışma için düğmeye basıldı.

Bandırma Belediyesi tarafından, okullara geri dönüşümü sevdirecek bir yarışma için düğmeye basıldı.
Bandırma Belediyesi, ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda ?Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması" adıyla bir kampanya başlattı.
Bandırma Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ?Sıfır Atık Projesi? kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün desteğiyle başlatılan kampanya ile ilçedeki tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarına atık yağ toplama kapları yerleştirilerek öğrencilerin evlerinden getirdikleri atık yağların ayrı toplanması sağlanacak, toplanan bitkisel atık yağlar biodizel üretiminde kullanılarak ekonomiye geri kazandırılmasına önemli destek sağlanacak.
30 Mayıs 2020 tarihine kadar devam edecek yarışma sonunda en çok atık yağ toplayan birinci okula ?tablet?, ikinciye ?printer?, üçüncüye ?spor seti?, dördüncüye ?satranç takımı? hediye edilecek.
Doğaya gelişigüzel bırakılan veya lavabolara dökülen bitkisel atık yağlar nehirlere, göllere ve denizlere ulaşarak binlerce litre temiz su kaynaklarını kirletmekte, kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar veriyor. Atık yağların kontrolsüz şekilde atıldıklarında insan sağlığına ve doğaya zarar vermesini önlemek amacıyla, Bandırma Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde okullarımızda başlatılan bu kampanya, doğal kaynakların kullanımını azaltarak atık maddelerin yeniden ham madde olarak kullanılmasını sağlamak açısından büyük önem taşıyor.
Bu nedenle; evlerde oluşan atık bitkisel ve hayvansal atık yağların pet şişe veya kaplarda biriktirerek okullara, muhtarlıklara ve camilere bırakılması hususunda gösterilecek duyarlılıkla yaşam kaynaklarımız korunabilir, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmış olunacak.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli