Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bu Akşam Miraç Kandili

Bu Akşam Miraç Kandili

Miraç Kandili, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) Efendimizin gecenin bir anında Mekkedeki Mescid-i Haramdan Kudüsteki Mescid-i Aksâya, oradan da göklere seyahat ettirildiği mübarek gecenin adıdır.

Miraç Kandili, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) Efendimizin gecenin bir anında Mekke`deki Mescid-i Haram`dan Kudüs`teki Mescid-i Aksâ`ya, oradan da göklere seyahat ettirildiği mübarek gecenin adıdır. 
Nitekim Cenab-ı Hak, Kur`an-ı Kerim`de; "Kulu Muhammed`i bir gece Mescid-i Haram`dan kendisine bir kısım âyetlerimizi göstermek için, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ`ya götüren Allah`ın şânı yücedir.
Doğrusu O, işitir ve görür." (İsra Suresi:1) buyurmuştur. Peygamberimizin hayatı içinde önemli bir yeri olan Mirac, Allah`ın sevgili Rasûlünden başka hiç kimseye sunmadığı ilahî bir ihsandır.
Yüce Peygamberimiz için pek büyük şan ve şereflerle dolu olan Mirac mûcizesi, biz müslümanlar için de ilahî rahmetler ve lütuflarla doludur.
Mirac olayının biz müslümanlar için en önemli sonuçlarından birisi, hiç şüphe yok ki, dinin direği olan namazdır. Namaz, bize bir Mirac hediyesidir. Onun içindir ki, namaz mü`minin miracı olmuştur.
Bu akşam idrak edeceğimiz Miraç Kandili nedeniyle, Erdek İlçe Müftülüğü`nün organizasyonuyla ilçemiz Çarşı Camiinde program tertip edileceği bildirildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli