Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bu başarı Erdek Ticaret Odasına ait

Bu başarı Erdek Ticaret Odasına ait

GMKA, Erdek Ticaret Odasının kendisine sunduğu projeye onay verdi. (GMKA) Güney Marmara Kalkınma Ajansına Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde başvuran Erdek Ticaret Odasının Erdek Turizmle Kalkınıyor projesi ajans tarafından...

GMKA, Erdek Ticaret Odası`nın kendisine sunduğu projeye onay verdi.
(GMKA) Güney Marmara Kalkınma Ajansı`na Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde başvuran Erdek Ticaret Odası`nın `Erdek Turizmle Kalkınıyor` projesi ajans tarafından kabul edildi.
2011 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı`nda kabul gören projeler belli oldu. Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nca uygun bulunan ve destekleme kararı alınan 39 projenin çok büyük bölümü kamu kurum ve kuruluşlarına ait. Kabul gören projelerin yine büyük bölümü, kurumların kendi bütçeleriyle yaşama geçirebilecekleri projeler.
GMKA`nın `Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı`nda kabul gören projeler açıklandı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)`nın 31 Ekim 2011 tarihinde çıktığı ve proje başvurularının 23 Aralık 2011`de tamamlandığı 2011 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı`na başvuran 123 projeden, Ajans tarafından desteklenecek projeler belirlendi. Değerlendirme süreçlerinden başarıyla geçen 39 proje Ajans`tan destek almaya hak kazandı. Başarı sınırı olan 65 puanın üzerinde puan alan ancak asil listeye giremeyen 9 proje ise yedek listede yer aldı.
2 Şubat`ta toplantı var
Bu aşamadan sonra desteklenmeye hak kazanan başvuru sahiplerinden Balıkesir ve ilçelerinden başvuranlar için 2 Şubat Perşembe Saat 14.00`te Ajans hizmet binasında, Çanakkale ve ilçelerinden başvuranlar için ise 3 Şubat Cuma Saat 14.00`te Ajansın Çanakkale Yatırım Destek Ofisi`nde sözleşme sonrası proje uygulama aşamalarının anlatılacağı bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.
Kabul görmeyen projelerin gerekçeleri Nisan`da açıklanıyor
Yapılacak bilgilendirme toplantısına yedek listede yer alan başvuru sahiplerinin de gelmesinin önemli olduğu, yedek listede yer alan projelerin asil listeye dahil edilmesi durumunda sonradan bilgilendirme toplantısı yapılmayacağı önemle vurgulanıyor. Projesi asil veya yedek listeye giremeyen ve düşük puan alma sebepleri hakkında bilgi almak isteyen Başvuru Sahiplerine yönelik olarak Nisan ayı içerisinde ayrıca bilgilendirme toplantısı yapılacak.
Sunulan projelerin büyük bölümü kamuya ait
GMKA`nın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı´na başvuruda bulunan ve kabul edilen projelerin çok büyük bölümünün kamu kuruluşlarına ait olduğu dikkat çekiyor. Kabul gören 39 proje içinde sadece üç dernek yer alıyor. Bu derneklerin de çeşitli kamu kurumlarıyla bağlantılı oldukları da göze çarpıyor. Kamu kurumlarından çok, demokratik kitle örgütleri ve sivil insiyatiflerin üreteceği projelerin desteklenmesi beklenirken, kamuya ait kuruluşların projelerde öne çıkması, Güney Marmara Kalkınma Ajansı için `Kamu Kuruluşlarını Kalkındırma Ajansı` yorumlarına neden oluyor.
2011`de kabul edilen projeler ile projelerin sahipleri
2011 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı için kabul edilen projelerin başında Balıkesir Belediyesi`nin `Engelsiz Yaşam` projesi var. Belediye`nin engellilere yönelik olduğu sanılan projesinin detayları bilinmiyor.
Büyük bölümü kamu kuruluşlarından oluşan proje sahipleri ve kabul edilen projeleri sırasıyla şöyle:
Balıkesir Belediyesi `Engelsiz Yaşam`.. Gönen Endüstri Meslek Lisesi `Yenilenebilir Enerjide Yarınlar`.. Balya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü `Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar`.. Çanakkale Valiliği Afet Acil Durum Müdürlüğü `Deprem Öncesi Hazırlık`.. Dursunbey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi `Bu Okulda İş Var`.. Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği `Otizmli Çocukların Eğitiminin Güçlendirilmesi`.. Savaştepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü `Engelsiz Yaşam`.. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü `Beyaz Umutlar Evde`.. Gömeç 6 Eylül Çok Programlı Lisesi `Gerçek Masallar Atölyesi`.. Eğitim Araştırmaları Birliği Derneği `Yerelden Cambridge ve NASA`ya`.. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü `Teknolojik Polis Eğitim Merkezi`.. Lapseki Belediye Başkanlığı `Çocuklar Emin Ellerde`.. Havran Huzurevi Yaşatma Derneği `Yaşlılığa Değer, Yaşlanmaya Değer`.. Manyas Süt Üreticileri Derneği `Soğutma Tankı`.. Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi `Hayata İlk Adım`.. Ezine Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü `Zeytin Zararlılarına Karşı Erken Uyarı Sistemi`.. Gökçeada Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü `Cittaslow Gökçeada`da Ekogastronomik Turizm`.. Gökçeada Kaymakamlığı `Tarım Turizmi Odaklı Kadın Girişimciliği`.. Eceabat Köylere Hizmet Götürme Birliği `Eceabat´ta Ev Pansiyonculuğu`.. Bigadiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü `Kadınlar Engelleri Aşıyor`.. Zeytinli Belediyesi `Engelsiz Yarınlarda Bilinçli Toplum İçin Eğitim Merkezi`.. Manyas Kaymakamlığı `Manyas`ın Maharetli Elleri`.. Bozcaada Kaymakamlığı `Kadın İstihdamı ve Küçük İşletmelerde Gelişim`.. Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi `Evde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri`.. Erdek Ticaret Odası `Erdek Turizmle Kalkınıyor`.. Bigadiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü `Mucitler Atölyesi`.. Gönen Belediyesi `Elektronik Belge Yönetim Sistemi / İnternet Belediyeciliği`.. Armatör Yakup Aksoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi `Bir Gemin Var`.. BAÜ Veteriner Fakültesi `Gıda Kliniği Biokimya Laboratuvarı`.. Ezine Kaymakamlığı `Şen Sesler`.. Altınova Belediyesi `Taştan Ekmeğe`.. Çanakkale Belediyesi `ÇABA`M Tahta At çocuk Oyuncak Atölyesi`.. 18 Mart Üniversitesi `Nusratlı Köyü Turizm Kalkınma Projesi`.. Biga Cumhuriyet İ.Ö.O. `İlköğretimde Çoklu Zeka Kuramı`.. Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü `Bioteknoloji Laboratuvarı`.. Pamukçu Mebruke Hakkı Kabakçı İ.Ö.O. `Küçük Adımlar Mutlu Yarınlar`.. Çanakkale HEM ve ASO `Müzik Engelleri Aşıyor`.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli