Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek`te bu kavşağa dikkat! Yine trafik kazası...

Erdek`te bu kavşağa dikkat! Yine trafik kazası...

Erdek'te en tehlikeli kavşak olarak bilinen Migros Kavşağı sürücülerin korkulu rüyası sürüyor.

Erdek’te en tehlikeli kavşak olarak bilinen Migros Kavşağı sürücülerin korkulu rüyası sürüyor.
Erdek’in girişinde yer alan Migros Kavşağı olarak bilinen kavşakta yıllardır irili ufaklı onlarca kazanın yaşanması devam ediyor.
Sık sık yaşanan kazalardan dolayı Migros mevkiindeki kavşak, sürücülerin korkulu rüyası haline dönüşürken, güvensiz kavşakta sık sık kazalar meydana geliyor.
Salı günü kavşakta yine kaza yaşandı
Erdek’in Bandırma girişinde Turgut Özal Bulvarı ile Adnan Menderes Caddeleri yol ayırımındaki kavşağa ışık sistemi ve uyarı levhaları yerleştirilmedi.
Salı günü saat 15:30 sularında Bandırma’dan Erdek istikametine seyir halinde olan sürücü Zühal Cesur yönetiminde 34 DT 0756 plakalı özel oto, Migros Kavşağına geldiğinde Turgut Özal Bulvarına kontrolsüz olarak giriş yaparken, Erdek’ten Bandırma istikametine giden Alpay Öztoprak yönetimindeki 16 FZ 867 plakalı özel oto ile kafa kafaya çarpıştı. Meydana gelen kazada sürücüler yaralanmazken, her iki araçta maddi hasar oluştu. Kazadan sonra olay yerine gelen trafik polis ekibi tuttukları tutanakla kazayı kayıt altına aldı.
Migros Kavşağında yaşanan kazalarda, araçlarda milyonlarca liralık hasarın meydana geldiğine dikkat çeken sürücüler, Erdek-Bandırma arasında transit geçiş yapılırken, Bandırma istikametinden Erdek’e gelen sürücülerin Kanava Bölgesine gitmek üzere Migros Kavşağına geldiklerinde Turgut Özal Bulvarına kontrolsüz dönenlerin kazalara davetiye çıkardığı görüşünü savunuyor.
Bandırma ile Erdek arasında yıllardır yolcu taşıyan minibüs sürücüleri, söz konusu kavşağın yol üzerindeki en tehlikeli kavşak olduğu yönünde görüş bildiriyor.
Sürücüler, “Bu kavşağa geldiğimizde dikkatimizi iki kat arttırmak zorunda kalıyoruz. Çünkü hangi aracın nereden çıkacağı belli değil. Bu kavşakta neredeyse kazasız gün yok. Bu kadar tehlikeye rağmen ne trafik ışığı yerleştirilmiş kavşağa, nede yeterince uyarı levhası var. Bizler yolda sürekli çalıştığımız için biraz alıştık. Ancak yoldan geçen ilçenin yabancısı sürücüler ne yapacaklarını şaşırıyor. Kazalara da en çok Migros Kavşağının tehlike boyutunu bilmeyen araçlar karışıyor. Yetkililerin bu yolda gerekli çalışmaları yapmaları ve güvenli hale getirmeleri gerekiyor. Aksi takdirde kimsenin istemediği ölümlü kazalar yaşanabilir” şikayetinde bulundu.
Haber : Taygun Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı