Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

BU SOKAKTA FARKLI BİR RAMAZAN YAŞANIYOR

BU SOKAKTA FARKLI BİR RAMAZAN YAŞANIYOR

Sındırgı ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturulan Ramazan Sokağı etkinlikleri ile ortam adeta bir eğitim yuvasına dönüştü.

Sındırgı ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturulan Ramazan Sokağı etkinlikleri ile ortam adeta bir eğitim yuvasına dönüştü. 
Sıradan eğlenceler yerine eğitici yarışmalarla sokak renkleniyor. Çocukların abonesi olduğu sokakta yarışmaya katılabilmenin en önemli şartı bir dua ezberlemek. Duasını sahnede okuyan çocuklar yarışmaya katılmaya hak kazanıyor. Yarışmalarda çocuk ilahileri çalınıyor. Kimi yarışmalara ise anneler, babalarda da dâhil oluyor. Meydana kurulan stantlar, Sındırgı Belediyesi tarafından ücretsiz açılan şişme oyun parkları da ilgi görüyor. 
Karagöz Hacivat Gölge Oyunu, Orta oyunu ve birbirinden güzel yarışmaların yer aldığı etkinliklerde çocuklar için manevi atmosfer içinde dini bilgilere de ulaşması sağlanıyor. Dua yarışmaları, ilahi yarışmalarının yanı sıra ahlak ve manevi duyguların gelişmesi için de oyunların konuları belirleniyor, doğaçlama gerçekleştirilen oyunlara çocuklar da dahil edilerek özgüvenlerinin de gelişmesi hedefleniyor. Dini bilgiler ile süslenen ortamda veliler ve çocuklar memnun. 
İlçe Müftüsü Sami Türkel ve müftlülük korosu Cumartesi günlerine ayrı bir değer katıyor. Müftü Türksel, yetişkinlere yönelik Ramazan sohbetinin yanı sıra çocukların gelişimine katkı sunacak Ramazan ayının manevi atmosferini aşılayan yarışmalarla çocukların gönlüne giriyor. Müftülük korosu ise birbirinden güzel ilahi ve kasidelerle geceye renk katıyor. Kur’an-ı Kerim tilaveti, sohbet ve ilahi dinletileri ile dolu dolu geçen programda çocuklara özel yarışmalarla ramazan ayının maneviyatı da çocuklara aktarılıyor. 
23 – 29  Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Sındırgı 4. Kitap Fuarı da Ramazan Sokağı’na renk katacak. 45 şair ve yazarın katılacağı kitap fuarında imza günleri, söyleşiler ve şiir akşamı da yer alacak.  23 Nisan özel programı, 25 Nisan Kertil Şiir akşamı, 29 Nisan Cuma günü 22.00 da Kahraman Tazeoğlu şiir ve söyleşi programı ile vatandaşlarla buluşacak. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: SOKAKTA FARKLI RAMAZAN YAŞANIYOR
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı