Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bu tarifeyi kim verdi?

Bu tarifeyi kim verdi?

İlçede, gözle görülür bir şekilde azalma olan yerli turist sayısından şikayet eden esnaf, ilçemizi kendi ücret tarifeleri ve hizmet anlayışıyla turizmi hızla eritiyor.

İlçede, gözle görülür bir şekilde azalma olan yerli turist sayısından şikayet eden esnaf, ilçemizi kendi ücret tarifeleri ve hizmet anlayışıyla turizmi hızla eritiyor.
Bu zihniyete son olarak da ilçemiz de hizmet veren bazı çay bahçeleri eklendi. Avrupa kupalarının ön eleme maçlarının başlaması ile birlikte D-Smart ve Digitürk abonelikleri olan çay bahçesi sahipleri 12 ay boyunca ödeyeceği abonman bedellerini 2 aylık yaz sezonunda çıkartmaya kalktı. 
Maç izleme bedeli olarak toplanan 3 liralar veya iki çay içilme mecburiyetleri yerini 5 liralık bir bedele bıraktı. Vatandaşlardan topladıkları 5 liraya karşılık olarak 1 çay bile vermeyen çay bahçesi işletmeleri, ilçemize gelen misafirlerimizin tepkilerine neden oldu. Yani 4 kişilik ilçemize tatile gelen bir aile, ilçemiz çay bahçelerinde gönül verdikleri takımın maçlarını izlemek için 20 lirayı gözden çıkarmak zorunda kalacak ve ayrıca içtiği içeceklerin ücretini ayrıca ödeyecek.
Gazetemize bu sorunları anlatan ve Erdek`de bu zihniyetin artık yıkılması gerektiğini savunan vatandaşlar "Bizlerde en az sizler gibi Erdek`li sayılırız. Her sene geldiğimiz bu ilçede her sene farklı uygulamalarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu hizmetlerin elbette ki bir bedeli olmak zorunda ancak bu şekilde değil. Ailemizle, arkadaşlarımızla topluca maç izlemeye kalktığımız da bütçemizden çıkan para ile maçları gider stadyumda izleriz. Verdiğimiz 5`er liralar ile bir su bile içemiyoruz.  Artık Erdek esnafı bizi yolunacak kaz gibi görmemeliler." dedi. 
Bizde Yeni Erdek Gazetesi olarak ilçemizde hizmet veren esnaf arkadaşlarımızı ağabeylerimizi, kardeşlerimizi uyarıyor artık fırsatçılık politikasından vazgeçmeliyiz diyoruz.   


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli