Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bu yıl Lüfer yüzü güldürdü

Bu yıl Lüfer yüzü güldürdü

Erdek Körfezinde, geçmiş yıllara oranla bu yıl Lüfer balığı, balıkçıların yüzünü güldürdü.

Erdek Körfezinde, geçmiş yıllara oranla bu yıl Lüfer balığı, balıkçıların yüzünü güldürdü.
Günde 2000 adet Lüfer balığının geldiği Erdek Balık halinde müzayedenin dışında balıkçılar tarafından getirilen Lüferlerin tanesinin ortalama 11-12 lira arasında kabzımallar tarafından alıcı bulması da ota balıkçılarını mutlu ediyor.
KASIM SONU BALIK FİYATLARI ARTABİLİR
Lüfer balığının bu yıl geçen yıllara oranla Kasım ayında daha fazla olacağını ve Aralık ayı başında bu akımın azalacağını belirten Erdek S.S. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Demiray, bunun nedenini de havaların ve suyun giderek soğumasına bağladı.

“YAPAY RESİFLERİN ÖNEMİ BÜYÜK”
Ali Demiray, daha önce yaptığı açıklamalarında ve gözlemlerinde yanılmadıklarını da belirterek, “Yapay resiflerin Erdek Körfezine yerleştirilmesi ve yasak dönemine gerektiği gibi uyulması, trol balıkçılığına imkan verilmemesi Lüfer balıkçılığının artmasının başlıca nedenleridir. Geçmiş yılları göz önünde bulundurursak bu yıl ki Lüfer balığı avcılığı, balıkçılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlarımızın yüzünü güldürmüştür diyebiliriz. Bunun yanı sıra, değiş türdeki balıkların da çıkması bizleri sevindirmektedir.”dedi. Haber : Sayim Alkazak



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli