Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bu yıl zeytin sineğine karşı uçakla mücadele

Bu yıl zeytin sineğine karşı uçakla mücadele

Zeytin sineği mücadelesinde kullanılacak uçak ile ilaç alım ihalesi kararı alındı

Güney Marmara Zeytin Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Birliği Başkanı aynı zamanda Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız'ın başkanlığında zeytin sineği toplantısı yapıldı.
Toplantıda, 2014 yılında zeytin dikili alanlarda yapılacak olan zeytin sineği zararlarına karşı uçakla ilaçlama ve kullanılacak ilaç hakkında görüşüldü.
Erdek Öğretmenevinde yapılan toplantıya Kaymakam İsmail Kaygısız, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Erdek Belediyesi Meclis Üyesi Recep Eren, Bandırma Belediye Meclis Üyesi Abdullah Erbay, Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Ay, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Namık Güven, Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü M.Murat Yazar, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mustafa Başoğlu, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Zafer Bozgül, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ziraat Mühendisi Birol Kışlalı ve Güney Marmara Zeytin Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Birliği Saymanı Hasan Yılmaz katıldı. 
Yapılan toplantıda, Güney Marmara Bölgesi dışında, Edremit Körfez Bölgesi de havadan ilaçlama yapılacağından 5 uçak kiralanması amacıyla ilana çıkılmasına ve gerekli ilaçların ivedilikle temin edilmesi kararı alındı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı