Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Buğdaylı´da halk kütüphanesi Yeni kitap bağışları bekleniyor

Buğdaylı´da halk kütüphanesi Yeni kitap bağışları bekleniyor

Beş idealist genç, Gönen´in kırsal mahallelerinden Buğdaylı´daki ?Köy Konağı?nda bir halk kütüphanesi kurdu.

Beş idealist genç, Gönen´in kırsal mahallelerinden Buğdaylı´daki ?Köy Konağı?nda bir halk kütüphanesi kurdu.
Ahmet Aydemir, kendisi gibi aynı mahallede yaşayan Süleyman Yazıcı, Yaşar Çokdinçer, Nilşah Çetin ve Volkan Göce ile el ele vererek, ?Buğdaylı Halk Kütüphanesi?ni oluşturduklarını belirtti.
Balıkesir Üniversitesi Elektronik Teknolojisi Bölümü mezunu Aydemir, şu bilgiyi verdi:
?Eskiden köy olan mahallemizde yaşayanlara okuma alışkanlığı kazandırmak ve diğer kırsal mahallelere de örnek olmak amacıyla 30 Kasım 2019 tarihinde bu kütüphaneyi kurduk. 50 kişinin yaptığı bağışlarla şu andaki kitap sayımız bin 110´u buldu. Son olarak Bandırma Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Fidan da 120 kitap bağışladı.?
Tarihi, dini, roman ve hikâye türündeki kitapların yer aldığı kütüphanelerinin Buğdaylı Mahallesi´nin facebook sayfasında da yer aldığına dikkati çeken Aydemir, ?Kütüphanemizden, okunup geri getirilmek koşuluyla evlere de kitap servisi yapıyoruz. Özellikle kadınlarımız, kitaplara büyük ilgi gösteriyor. Ancak kitaplığımız yetersiz kalmaya başladı. Bu nedenle kitaplığımızı genişletmek istiyoruz. Yeni kitap bağışlarını bekliyoruz. Bu arada kitaplığımız ile ilgili olarak bir platform oluşturmayı da düşünüyoruz? diye konuştu.
Halen Gönen´in bir mahallesi olan Buğdaylı, uzun yıllar bucak konumunda hizmet vermişti. O yıllarda kendisine 7 köy bağlı bulunan Buğdaylı, 2014 yılında, Balıkesir´in Büyükşehir olmasının ardından Gönen´in bir mahallesi durumuna dönüşmüştü.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli