Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bulduğu para dolu çantayı sahibine verdi

Bulduğu para dolu çantayı sahibine verdi

Mülkiyeti belediyemize ait maşatlık bölgesinde bulunan tuvaletin işletmecisi Sevgi Zengel, tuvaletleri temizlediği sırada masanın üzerinde bir çanta buldu.

Mülkiyeti belediyemize ait maşatlık bölgesinde bulunan tuvaletin işletmecisi Sevgi Zengel, tuvaletleri temizlediği sırada masanın üzerinde bir çanta buldu. İçini kontrol etmediği çantayı bir müşterisinin unuttuğu düşüncesiyle koruma altına alan Zengel, bir süre sonra geri gelen sahibine içinde yüklü miktarda para bulunan çantayı teslim etti.
Temizlik yaparken masanın üzerinde bir çanta gördüğünü anlatan Zengel, ``Çantayı aldım, içeri koydum. Yarım saat sonra çantanın sahibi olduğunu söyleyen bir kişi yanıma geldi ve çantasını kaybettiğini söyledi.  
Ben de bir çanta bulduğumu belirterek kendisine içinde ne olduğunu sordum. Para ve kredi kartlarının olduğunu söyledi. Çantanın içini birlikte açtık. İçinde deste deste para ve kredi kartları olan çantayı sahibine teslim ettim" diye konuştu.
Bulduğu çantayı açmanın hiç aklından geçmediğini belirten Zengel, ``Belki bir şeyleri kaybolur" diye çantayı açmadım. Sahibi gelip, çantanın içinde yüklü miktarda para olduğunu söyleyince inanmadım ve "Bu kadar para dolu olan çantayı nasıl unuttunuz?` dedim. "Demek ki unutuluyormuş`` diye yanıt verdi.
İnsanlık görevini yerine getirdiğini vurgulayan Zengel, helalinden para kazanmaya çalıştığını, haram paraya ihtiyacının olmadığını söyledi.
Buna benzer olayların daha önce de yaşandığını belirten Zengel,  para, çanta, telefon gibi malzemeleri sıkça bulduğunu, kendisinin bunları emanete aldığını ve bir şekilde sahiplerine ulaşarak, teslim ettiğini sözlerine ekledi.
Eray Kaplan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı