Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Bulut, Altınovanın ilçe olmasını istedi

Bulut, Altınovanın ilçe olmasını istedi

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Altınova Beldesinin İlçe olması için çalışma başlattı. Bulut, Ayvalık İlçesine bağlı Altınova Beldesinin ilçe olması için İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak cevaplaması üzerine soru..

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Altınova Beldesinin İlçe olması için çalışma başlattı.
Bulut, Ayvalık İlçesine bağlı Altınova Beldesinin ilçe olması için İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi verdi.
Önergesinde, "Altınova`nın tarihsel gelişimi, coğrafi yapısı ve özellikleri, jeopolitik özelliği, ekonominin gelişme yönü ve imkânları ve turizm açısından önemi gibi konuların da dikkate alınarak, Altınova Beldesinin İlçe olması gerekiyor" ifadelerine yer veren MHP Milletvekili Bulut, Balıkesir ili Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinin, İzmir il sınırında ve İzmir Çanakkale karayolu üzerinde yer aldığını ve Beldenin Balıkesir il merkezine 150, Ayvalık ilçe merkezine 22 km mesafede olduğunu hatırlattı.
2010 yılı nüfus sayımı sonuçlarına göre Altınova Beldesinin 11.237 yerleşik nüfusu olduğunu ve yıllık yüzde 10 civarında nüfus artışı yaşandığını, belde nüfusunun Balıkesir ili ilçe merkezlerinin nüfusu ile karşılaştırıldığında, belde nüfusunun 8 ilçeden daha fazla olduğunu işaret eden Bulut, yaz aylarında iç turizm hareketiyle bu rakamın 60 ila 70 bin civarlarına ulaştığının altını çizdi.
Altınova`nın 43.185 dönüm arazisinin her türlü tarım yapmaya müsait olduğunu belirten Bulut, bu araziler üzerinde zeytin ve zeytinciliğinde gelişmiş olduğunu vurgulayıp "İçme suyu sıkıntısı olmayan belde de, kanalizasyon sistemi ve arıtma tesisinin de tamamlanmış olduğuna yer verip, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin`e, Altınova`nın ilçe olması ile ilgili bakanlığın yapmış olduğu çalışma varmı? dedi.
Bulut`un bakana yönelttiği soru şu şekilde;
Altınova`nın tarihsel gelişimi, coğrafi yapısı ve özellikleri, jeopolitik özelliği, ekonominin gelişme yönü ve imkanları ve turizm açısından önemi gibi konular dikkate alınarak, Altınova Beldesinin İlçe olması konusunda Bakanlığın yaptığı çalışmalar nelerdir?

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı