Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Bulut; Eğitime, eğitimci olmayanlar yön veremez

Bulut; Eğitime, eğitimci olmayanlar yön veremez

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Milli Eğitim Bakanlığında üst düzey bürokratların işletme ve kaymakamlardan oluştuğunu ifade ederek eğitime eğitimci olmayan kişilerin yön verdiğini söyleyip, bu kadrolara eğitim kökenli personellerin atanma

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Milli Eğitim Bakanlığında üst düzey bürokratların işletme ve kaymakamlardan oluştuğunu ifade ederek eğitime eğitimci olmayan kişilerin yön verdiğini söyleyip, bu kadrolara eğitim kökenli personellerin atanması görüşünü savundu.
Konu ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi veren Bulut, konuyu TBMM gündemine taşıdı.
Soru önergesinde; Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer`in merkez teşkilatında atamış olduğu kadroların görevlerini sürdürdüklerini, bilindiği üzere kadrolarda eğitim kökenli personel sayısının da çok az olduğuna değinen MHP Milletvekili Bulut, Eğitimin içerisinden gelmemiş, okulları tanımayan, eğitim yöneticilerinin ve eğitimcilerin psikolojisinden anlamayan kadrolarla Milli Eğitim Bakanlığının eğitimi yine bir çıkmazı içerisine sürüklendiğini ileri sürdü.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`ya eğitime yön vermeyi yine işletme ve kaymakamlarla sürdürülüp sürdürülmeyeceğini soran Bulut, kadrolara eğitim kökenli personellerin atanması konusunda Bakan Nabi Avcı`nın ne tür çalışmalar yaptığını sordu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı