Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bulut; Kamudaki ücret karmaşasına son verilsin

Bulut; Kamudaki ücret  karmaşasına son verilsin

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Başbakan Erdoğana sorduğu soruda kamuda ücret sistemi karmaşasına ne zaman son vereceksiniz dedi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Başbakan Erdoğan`a sorduğu soruda kamuda ücret sistemi karmaşasına ne zaman son vereceksiniz" dedi.
Bulut, Kamuda ücret sistemi karmaşasının bulunduğunu ve bu sisteminin değiştirilmesini istedi. 
Konu ile ilgili olarak Başbakan`a yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi veren Bulut, Kamuda ücret sisteminin günümüzün koşullarına uygun hale getirilmesini istedi.
Milletvekili Bulut, "Türk Kamu Personel Sisteminin temelini oluşturan 657 sayılı Kanunun, 1965 yılında kabul edildiğini, mali hükümlerinin ise 1970 yılında yürürlüğe girdiğini belirtip, 40 yılı aşkın süredir uygulanan bu sistemin, değişen şartlar ve teknoloji karşısında artık yetersiz kaldığını da sözlerine ekleyen Bulut, "Kamuda ücret sistemi karmaşık bir hal almış, kamu görevlileri mali haklarını dahi bilemez hale gelmişlerdir şeklinde konuştu.
Atama, sicil, yer değiştirme, terfi gibi birçok konuda ise ciddi sorunlar baş gösterdiğini belirten Bulut, bu sistemin düzenlenerek, 21. yüzyılın şartlarına uygun hale getirilmesi konusunda ne tür çalışmalar yapmaktasınız? Kamuda ücret sistemi karmaşasına ne zaman son vermeyi düşünüyorsunuz? Sorularına yöneltti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli