Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bulut, Şubat ayında 40 bin öğretmen ataması istedi

Bulut, Şubat ayında 40 bin öğretmen ataması istedi

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Milli Eğitim Bakanlığının, Şubat atamalarında farklı beyanatlar olduğunu öne sürüp konuyu meclise getirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Milli Eğitim Bakanlığı`nın, Şubat atamalarında farklı beyanatlar olduğunu öne sürüp konuyu meclise getirdi.
MHP Milletvekili Bulut, Şubat atmalarında farklı beyanatların olması ile ortaya çıkan karmaşanın öğretmenleri mağdur ettiğini söyledi.
Bulut, yazılı soru önergesinde, Şubat ayında öğretmen atamalarının yapılıp yapılmama konusunda büyük bir karmaşa yaşandığını ve son olarak ta Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından açıklama yapılarak Şubat ayında atama yapılmayacağını ifade ettiğini belirtti.
Şubat ayında atamaların olup olmayacağı ile ilgili olarak çeşitli açıklamalar yapıldığını hatırlatan Bulut,  Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, "Başbakan`dan Şubat için kontenjan istedik, Şubat ayında atama için bir sürpriz yapabiliriz" dedi. 
Bakan Danışmanı ise "Sayın Bakanımızın Şubat`ta atama olacağını söylediği, dağılımın nasıl yapılacağının çalışıldığı söylentileri doğru değildir" şeklinde açıklama yaptı. 
Bunun ardından Grup Başkanvekilini Nurettin Canikli, Bakan danışmanının sözlerini yalanlar nitelikte bir açıklama yaparak, "Sanıyorum, 10 bin öğretmen ataması daha yapılacak. Şubat ayı gibi olacak, tam kesin bilmiyorum ve kesin konuşmak istemiyorum ama bir 10 bin atama daha yapılacak" ifadesinde bulundu.
Bu açıklamalar, öğretmenlerimizin Şubat ayında atama yapılacağına dair inancını artırdığını sözlerine ekleyen Milletvekili Bulut,  Bakan Avcı, "Şubat`ta atama olmadığını ve Başbakan`ında Şubat ayında atama yapılmayacağını ifade ettiklerini belirtti.
Öğretmenlerimizin geleceğini etkileyecek bir meseleden her kafadan farklı ses çıktığını sözlerine ekleyen Milletvekili Bulut, Şubat ayında 40 bin öğretmen atamasının yapılmasını istedi.
MHP`li Bulut, Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırması istemiyle verdiği önergesinde şu sorulara yer verdi: "Öğretmenlerin geleceğini doğrudan etkileyecek bir meselede her kafadan farklı ses çıkması doğru mudur? Atama bekleyen öğretmenler umuda kapılmışken, onların bu umutlarını ellerinden almak ne derece doğru bir davranıştır? Öğretmen açığı problemi ve atama bekleyen öğretmenlerimizin sorunlarını ne zaman çözeceksiniz? Milli Eğitim Bakanlığını; Sayın Avcı mı, Grup Başkanvekiliniz mi yoksa Danışmanlarınız tarafından mı yönetilmektedir?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false