Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bulut, süt denetiminin nasıl yapıldığı sordu

Bulut, süt denetiminin nasıl yapıldığı sordu

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, okullarımızda dağıtılan sütlerin denetiminin nasıl yapıldığını öğrenmek istedi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, okullarımızda dağıtılan sütlerin denetiminin nasıl yapıldığını öğrenmek istedi.
Milletvekili Bulut, Okul Sütü Programı çerçevesinde okullarımızda dağıtılan sütlerin öğrencilerimizde zehirlenmelere sebebiyet verdiğini anlattı.
Dağıtılan sütlerin denetiminin nasıl yapıldığını soran Bulut, zehirlenme olaylarının artmaması için Bakanlığın denetimlerini artırması gerektiğini ifade eden Bulut, Konuyu TBMM gündemine taşıyarak konu ile ilgili olarak Başbakan`ın yazılı olarak cevaplaması üzerine yazılı soru önergesi verdi.
Bulut; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı`nın işbirliği ile düzenlediği  "Okul Sütü Programı" çerçevesinde ülke genelinde 32 bin 574 okulda 7 milyon 200 bin öğrenciye süt dağıtımı başladığını ifade etti. Ancak görsel ve yazılı basına da yansıyan haberlerde okullarda dağıtılan sütlerden öğrencilerin zehirlendiğini kaydeden Bulut, denetimlerin artırılması gerektiğini ifade etti.
Yurt genelinde başlatılan "okul sütü projesi" kapsamında Diyarbakır`da Hürriyet İlköğretim Okulu`nda dağıtılan sütün zehirlenmeye sebep olduğunu belirten Bulut, "50 öğrencimizin, dağıtılan sütten zehirlenerek hastaneye kaldırıldığını açıklayıp şu soruların cevabını aradı:
1. Okullarımızda dağıtılan sütün denetimi nasıl yapılmaktadır?
2. Öğrencilerimizin zehirlenmelerine sebep olan bu olayda kimlerin suçu bulunmaktadır? Suçlular hakkında ne tür cezai işlemlerde bulunulacaktır?
3. Başka okullarımızda bu tarz sıkıntıların tekrarlanmaması açısından ne tür çalışmalar yapılacaktır?

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı