Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bulut´tan trafik değerlendirmesi

Bulut´tan trafik değerlendirmesi

Bandırma Trafik Denetleme Büro Âmiri Murat Bulut: ?Kent içi trafik sorunu ancak köklü projelerle çözülebilir?

?Yükselen Şehir Bandırma? platformunca düzenlenip, Bandırma´nın kent içi trafik sorunlarının görüşüldüğü toplantıda konuşan Bandırma Trafik Denetleme Büro Âmiri Murat Bulut, ?Kent içi trafik sorunu ancak köklü projeler ve önlemlerle çözülebilir? dedi.
Kent içi trafikte yaşanan sorunların asıl kaynağının, Bandırma´nın birçok ilden büyük nüfusunun önemli çoğunluğunun merkezde, dar bir alanda sıkışması olduğunun altını çizen Bulut, şu değerlendirmede bulundu:
?Bandırma´ya kayıtlı 55 bin araç bulunuyor. Bu sayıya, her gün diğer kentlerden Bandırma´ya gelen araçlar dahil değil. İstanbul Deniz Otobüsleri´nden yazın 88 bin, kışın ise 50 bin araç Bandırma trafiğine karışıyor. Bandırma´ya kayıtlı 55 bin araç, her üç kişiden birinin aracı olduğunu gösteriyor. Bu ortam ve koşullarda, kent içindeki büyük trafik sorununu dubalarla ve küçük önlemlerle çözmeye imkân yoktur. Çünkü araç fazla, kullanım alanı kısıtlı. Dar bir alanda, aynı anda, çok sayıda araç yer alınca özellikle sabah ve akşam saatlerinde büyük sıkışıklık yaşanıyor. Aynı alanda, çok sayıda vatandaş araç kullanma ihtiyacı duyduğu için trafik sıkışıyor. Hacıyusuf, Bentbaşı mahalleleri ve pazartesi pazarının kurulduğu bölgelerde trafiğin durumu daha da kötü. Atatürk, Ordu caddeleri ve Kurtuluş Caddesi´nin devamından gelen İnönü Caddesi, trafiğin tüm yükünü çekiyor. Bu caddeler, ışıklı kavşakta buluşarak sıkıntı yaşatıyor. Özellikle Ordu ve İnönü caddelerinden gelen trafiğin ışıklı kavşakta kesişmesinin önüne geçilmeli. Işıklı kavşağa bir üst geçit düşünülebilir. Kısacası Bandırma trafiği için alternatif çözüm yolları aranmalı. Köklü bir değişim gerçekleştirilmeli.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bulut trafik değerlendirmesi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli