Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bunun adı merhamet istismarı

Bunun adı merhamet istismarı

Bandırma´da her geçen yıl dilenci sayısı artarken, dilencilerin son yıllarda kundaktaki çocukları bile kullanmaları dikkat çekiyor.

Bandırma´da her geçen yıl dilenci sayısı artarken, dilencilerin son yıllarda kundaktaki çocukları bile kullanmaları dikkat çekiyor.

Bandırma İlçesi´nde, özellikle yaya trafiğinin en yoğun olduğu İnönü Caddesi kaldırımlarında dilencilik yapan kadınlar, zaman zaman kucağına aldıkları bir küçük çocuğu da paravan olarak kullanarak merhamet istismarını en üst noktaya çıkarıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Bandırma´da yaşanan dilencilik olayında, kadın bir dilencinin kucağında baygın bir şekilde yatan 1 yaşlarındaki çocuğu gören bazı vatandaşlar belediyeye şikâyet ederek merhamet ve çocuk istismarcısı kadının kaldırımda oturarak dilenmesi engellendi. Kucağında uyuyan küçük çocuğu uyandıran dilenci kadın bu kez bir başka noktaya giderek dilenmeye devam etti.

Kucağında bir çocukla dilenen dilenci kadından başka bir dilenci kadının daha olduğunu ve zaman zaman Bandırma sahilinde çay bahçelerinin yanında bir erkekle buluşarak topladığı paraları verdiklerini ve ceplerinden çıkardıkları en pahalı sigaraları tüttürerek yorgunluk çıkardıklarını söyleyen vatandaşlar merhamet avcılarının dilenmelerinin engellenmesini istiyor.

Haber: Erdem Özcan / Bandırma



Anahtar Kelimeler: Bunun merhamet istismarı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli