Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BUPİLİÇten yetiştirici toplantısı

BUPİLİÇten yetiştirici toplantısı

BUPİLİÇin geleneksel yıllık yetiştirici toplantıları 29 Ocakta, Balıkesir Basri Otel, 30 Ocakta ise Bandırma Grand Asya Hotelde olmak üzere iki etapta tamamlandı. Toplantıya, Balıkesir ve yöresinden 140, Bandırma ve yöresinden ise 110 yetiştirici

BUPİLİÇ`in geleneksel yıllık yetiştirici toplantıları 29 Ocak`ta, Balıkesir Basri Otel, 30 Ocak`ta ise Bandırma Grand Asya Hotel`de olmak üzere iki etapta tamamlandı. Toplantıya, Balıkesir ve yöresinden 140, Bandırma ve yöresinden ise 110 yetiştirici olmak üzere 250 yetiştirici ile birlikte BUPİLİÇ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Yolcu, yönetim kurulu üyeleri Faruk Kula, Mahmut Akgün Yavuz, Hasan Melih Yolcu, Fuat Kula, İbrahim Necdet Özkul, Mehmet Yavuz, Murat Yolcu ve Mert Yavuz, Genel Müdür Mehmet Sabit Yılmaz, Genel Müdür Yardımcısı Onur Özkul, Canlı Faaliyetler Müdürü Onur Koyuncu ve tüm canlı üretim ekibi katıldı.
2013 yılının en başarılı üreticilerinin ödüllendirildiği toplantılarda ayrıca, başarılı üretim için önemli ve güncel bilgilerin verildiği seminer de düzenlendi.
Toplantıda, Balıkesir ve yöresinin en başarılı ilk üç üreticisi olarak Mahir Kırtaş, İdris Altıntaş ve Hüseyin İnce`ye; Bandırma ve yöresinin en başarılı ilk üreticisi olarak ise Veysel Tanç, Yusuf İnce ve İshak Şahinbolat`a plaket ve ödülleri verildi.
Yetiştirici toplantılarına konuşmacı olarak katılan veteriner hekim Kağan Çubukçu, "biyogüvenlik", ziraat mühendisi Barbaros Gökçeyrek ise "civciv bakımında genel sevk ve idarenin önemi" hakkında bilgi aktarımında bulundular.
BUPİLİÇ Genel Müdürü Mehmet Sabit Yılmaz da yaptığı konuşmada, hem hayvan, hem de insan sağlığını korumak ve biyogüvenlik bilincini yüksek tutmak amacıyla bire bir eğitim çalışmalarının sürdürüleceğini, gerekli denetimlerin özenle yapılacağını belirtti. BUPİLİÇ`in, sektörün en genç firması olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları söyledi:
"Yılda 50 bin ton piliç eti üretiyoruz. Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz yeni yatırımlarla üretimimizi iki katıla çıkarmayı planlıyoruz. Başta Irak olmak üzere birçok ülkeye yaptığımız yıllık ihracatın tutarı 30 milyon dolardır. Önümüzdeki dönemde Suudi Arabistan`a da ihracat yapmayı hedefliyoruz. 2014 yılı içinde 10 milyon liralık bir yatırımı hedefliyoruz. Bu yatırımın 3 milyon liralık bölümünü planladık. Beyaz et sektörü hızla büyüyor. 18 milyonluk genç bir nüfusa sahibiz. Bu nüfusun hayvansal proteine ihtiyacı var. En ucuz hayvansal protein ise tavuk etiyle alınabilir."
Toplantının sonunda bayilere yemek verildi.      Önder Balıkçı    


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı