Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Burhaniye Belediyesi hayvan damlarını ilaçlıyor

Burhaniye Belediyesi hayvan damlarını ilaçlıyor

Burhaniye Belediyesi, gübrelik alanlarda ve hayvan barınaklarında bit, pire, kene, karasinek ve karasinek larva mücadelesine etkin şekilde devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir´e bağlı 20 ilçe arasında sadece Burhaniye Belediyesi tarafından verilen hayvan barınakları ilaçlama hizmetleri kapsamında, yaz sezonu boyunca 1000´in üzerinde barınağa girilmesi hedefleniyor.
Haziran ayında ilçenin tüm merkez ve kırsal mahallelerinde bulunan hayvan barınaklarına yönelik ilaçlama çalışmalarına başlayan Burhaniye Belediyesi, günde 1 mahallede ilaçlama yapmayı sürdürüyor. Hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı Burhaniye´de, hayvan barınakları bit, pire, kene, karasinek ve karasinek larvasına karşı ilaçlanıyor. Burhaniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç, çalışmaları yerinde izlemek üzere Ağacık´taydı.
HEDEF SİNEKSİZ YAZ
Havaların ısınmasıyla birlikte yaz sezonu boyunca tüm merkez ve kırsal mahallelerde ilaçlama çalışmalarının devam edeceğini anlatan Belediye Başkanı Necdet Uysal, ?Hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı ilçemizde sinek ve haşere mücadelesi vatandaşlarımız için büyük önem arz ediyor. İlçelerde dam ilaçlamaları genellikle belediyeler tarafından değil, şahıslar tarafından yapılıyor. Biz Burhaniye Belediyesi olarak vatandaşlarımıza bu konuda da destek vermeyi önemsiyoruz. Ekip-lerimiz çalışmalarına hız kesmeden devam edecek? dedi. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli