Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Burhaniye Belediyesi´nde zeytin hasadı başladı

Burhaniye Belediyesi´nde zeytin hasadı başladı

Edremit Körfezinin en fazla zeytin ağacı olan Burhaniye Belediyesi yeni dönem zeytinlerin hasadını gerçekleştiriyor.

Edremit Körfezinin en fazla zeytin ağacı olan Burhaniye Belediyesi yeni dönem zeytinlerin hasadını gerçekleştiriyor. Burhaniye Belediyesi ekipleri tarafından 35 gün süren çalışmalar sonucunda, hasat başlangıcından bugüne kadar belediyeye ait yaklaşık 2.250 ağaçtan toplamda 16 bin 200 kilo zeytinyağı üretildi. Hedef toplam da 20 ton yağ olarak belirlendi.
İlçe genelinde bulunan zeytinliklerin erken hasadını gerçekleştiren Burhaniye Belediyesi soğuk sıkım zeytinyağını da satışa hazırlıyor.
Yağların satışını ise internet üzerinden ve belediye stantlarından yapan Burhaniye Belediyesi imalat aşamasını da titizlikle sürdürüyor. TARİŞ Zeytinyağı fabrikalarında el değmeden 23-25 derece sıcaklıkta soğuk sıkım olarak işlenen zeytinyağı, özel olarak şişelenerek yakın zamanda sofralarda ki yerini alacak.
Burhaniye Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde çalışan 42 zeytin hasat emekçisini hasat yaparken ziyaret eden Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, katıldığı zeytin hasadında, işçilerden hasat hakkında bilgi aldı. İşçilerin günlük kişi başı 100 kilo (1 çuval) ortalamasının üzerinde bir hasat elde ettiklerini öğrenen Başkan Deveciler, zeytin emekçilerine teşekkür ederek, helva ikramında bulundu.
Haber merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli