Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Burhaniye Belediyesi´nden bayanlara büyük destek

Burhaniye Belediyesi´nden bayanlara büyük destek

Burhaniye Belediyesi, kadınların sosyal hayata katılabilmelerine yönelik çok sayıda adım attı.

Burhaniye Belediyesi, kadınların sosyal hayata katılabilmelerine yönelik çok sayıda adım attı.
Bunlardan en önemlisi, kadınların ev ekonomisine katkıda bulunması amacıyla ürettikleri projeler oldu.
Burhaniye Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürütülen proje doğrultusunda farklı birçok alanda kurslar verildi. Ayrıca proje daha yerelde uygulanmak amacı ile mahalle muhtarlık binalarında kurslar verilirken, bu kurslar da toplamda 2 bin 88 kadın yararlanarak ev ekonomisine katkıda bulundu.
Farklı alanlarda kadınların sosyal hayata katılımını sağlayan Burhaniye Belediyesi ?Hamarat Eller Pazarı? ile de Burhaniye´de, Pazartesi günü kurulan pazarda kadınların el işlerin satılmasına imkân sağlandı.
Kadınlara yönelik branşlarda kurslar açıldığını belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ?İlk olarak Ahmet Akın Kültür Merkezi´nin üst katını düzenleyerek kadınlarımıza yönelik değişik branşlarda kurslar açtık. Pazartesi günleri kurulan Hamarat Eller Pazarı´nda, kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunmalarını sağlıyoruz. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte mahallelerimizde bulunan hizmet binalarımızda yine kadınlarımıza yönelik birçok kurslar veriyoruz.? şeklinde konuştu.
Aile ekonomisine katkıda bulunabilmeleri için yeni bir platform oluşturduklarını dile getiren Uysal, "Bir kadın vatandaşımız bize gelip ´ben evimde kendi çabamla ürettiğim ürünleri satmak istiyorum" dediğinde, bu mağazada satışını yapabilecek. Yine aynı şekilde kurslarımızda el emeği göz nuru üretilen ürünler de burada hizmete sunulabilecek. Bu işe son derece önem verdik. Kadınlarımızın ekonomik hayatlarına bir nebze yardımcı olabilmek adına bu projeleri geliştirdik." dedi.
Haber Mekezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli