Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Burhaniye de pazarcının yüzü güldü

Burhaniye de pazarcının yüzü güldü

Burhaniye kapalı pazar alanında alt ve üst yapı düzenlemeleri tamamlanarak pazarcı esnafın hizmetine sunuldu.

Burhaniye kapalı pazar alanında alt ve üst yapı düzenlemeleri tamamlanarak pazarcı esnafın hizmetine sunuldu.
Pazarcı esnafının sıkıntılarına yönelik alınan talepler doğrultusunda çalışmalara başlayan Burhaniye Belediyesi, Pazartesi günleri ilçe merkezinde kurulan sebze meyve pazarının alt yapısından üst kışlık bölümüne kadar bütün eksiklerini tamamladı.
Yaklaşık 5 dönüm üzerine kurulu pazar alanında, yenileme ve düzenleme çalışmaları kapsamında köylü pazarının duvarları yapılarak daha kullanışlı hale getirildi. Pazaryerini aydınlatan lambaların da led sisteme dönüştürülmesiyle birlikte hem aydınlanma daha fazla hale getirildi hem de tasarruf sağlanmaya başlandı.
Pazaryerinin üst kısmında bulunan yaklaşık 500 m2 açık alan, yapılan çalışmalarla kapatıldı. Kışın ve yazın açık olması sebebiyle bazı tezgâhçıların sıkıntı yaşadığı alana gölgelik ve yağmur koruma sistemi kuruldu.
Alt yapıda da yapılan çalışmalar doğrultusunda pazaryerinin temizliği de pratik hale getirildi. Pazar temizliği için daha önce atıl vaziyette bekleyen tazyikli sulama sistemi yeni düzenlemelerle birlikte değiştirilerek faaliyete geçirildi. Bu sistemle pazaryerinin temizliği ve dezenfektasyonu daha kolay ve etkili şekilde yapılabilecek.
Burhaniye Sebze Meyveciler Derneği Başkanı Yaşar Aydemir, yapılan çalışmaların pazarcı esnafı için çok önemli eksikler olduğunu söyleyerek, esnaf adına Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler´e teşekkür etti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu