Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Burhaniye Plajlarına ?Mavi Bayrak´ çekildi

Burhaniye Plajlarına ?Mavi Bayrak´ çekildi

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Ören Meydanın da Mavi Bayrak töreni yapıldı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Ören Meydanın da Mavi Bayrak töreni yapıldı.
Ören plajı ilk olarak 2007 yılında mavi bayrak kriterlerini yerine getirerek ödül almaya hak kazanmış ve bu yıl 15. Mavi bayrak ödüllü sezonuna hazırlanmıştı.
4 plaj mavi bayrak almaya hak kazanırken, Ören meydanında düzenlenen törene, TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Şubesi Koordinatörü Doğan Karataş ve ilçe protokolü katıldı.
Törende konuşan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, ?Mavi Bayrak gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülüdür. Temiz, bakımlı, donanımlı güvenli ve dolayısıyla uygar, sürdürülebilir bir çevrenin sembolüdür. Plajlar için özünde temiz deniz suyu sonrasında da çevre eğitimi ve bilgilendirmeye önem veren, gerekli donanıma sahip iyi bir çevre yönetimini temsil etmektedir. İlçemiz Ören Mahallesi plajında da mavi bayrağın dalgalanması gerektiği düşüncesiyle belediyemiz müracaat etmiş ve yapılan değerlendirme sonucunda Ören Mahallesi plajımız Mavi Bayrak ile ödüllendirilmeye hak kazanmıştır. Bu yıl Türkiye kıyılarındaki 463 nokta temiz deniz ve çevre konusunda uluslararası bir simge olan Mavi Bayrakla ödüllendirilirken bunlardan dört tanesi Burhaniye´de yer almıştır. Belediye olarak amacımız ilçemizde mavi bayraklı plajlarımızın sayısını arttırmak olacaktır. Onun için 3 aylık dönemimizde çevreye duyarlı olarak sahil şeridimizde, plajlarımızda temizlik seferberliği başlattık.? dedi.
Burhaniye´de Ören ve Öğretmenler Mahallesi ile Artemis ve Orient Kulüp plajları mavi bayrak almaya hak kazanırken, Ören plajında mavi bayrak töreninde TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege illeri Şubesi Koordinatörü Doğan Karataş´ın nezaretinde getirdikleri mavi bayrağı Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler´e teslim etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli