Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Burhaniye ?Zeytin ve Zeytinyağı Festivali´ne hazır

Burhaniye ?Zeytin ve Zeytinyağı Festivali´ne hazır

Burhaniye Geleneksel Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali 25-26 Ocak´ta yapılacak.

Burhaniye Geleneksel Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali 25-26 Ocak´ta yapılacak.
Burhaniye Belediyesi´nin geleneksel hale dönüşen Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali´nin 16.sı iki gün sürecek etkinliklerle kutlanacak. 25-26 Ocak tarihlerinde yapılacak festival deve güreşleri başta olmak üzere, dolu dolu etkinliklere sahne olacak.
25 Ocak´ta belediye hizmet binası önünden Cumhuriyet Meydanı´na kortej yürüyüşü ile başlayacak festival, meydanda düzenlenecek çelenk töreninden sonra Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından hazırlanan Harmandalı gösterisi ve sonrasında halk oyunları gösterileriyle devam edecek.
Düzenlenecek gösteriler sonrası saat: 13.00´te Cumhuriyet Meydanı´nda zeytin ve zeytinyağı üzerine stant ve sergi açılışları yapılacak. Saat: 14.00´da Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi, ödüllü yemek yarışmasına ev sahipliği yapacak. Yarışma için müracaat eden katılımcılar tarafından Burhaniye´nin geleneksel yemeklerinin yapılarak jürinin önüne çıkacağı yemek yarışmasında, dereceye girenlere çeşitli ödüller dağıtılacak.
Daha sonra festival kapsamında Burhaniye Ticaret Odası tarafından düzenlenecek ?Bölgemizde Sürdürülebilir Zeytincilik ve Organik Tarım Potansiyeli? konulu panel gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Yahya Rauf Laleli ve Dr. Dilşen Oktay Ertem´in konuşmacı olarak katılacağı panel, saat: 15.00´da Reha Yurdakul Kültür Merkezi´nde katılımcıları ağırlayacak.
İlk günün son etkinliği ise Türk Sanat Müziği konseriyle olacak. Burhaniye Kültür Sanat Derneği (BUKÜSAD) tarafından Reha Yurdakul Kültür Merkezi´nde düzenlenecek konser saat: 20.00´da başlayacak.
Festivalin son günü olan 26 Ocak günü ise Burhaniye, geleneksel deve güreşlerine sahne olacak. Burhaniye Deve Güreşi Arenası (Ahmet Akın Kültür Merkezi arkası) yapılacak müsabakalar, ülkenin birçok yerinden gelecek develeri ağırlayacak. Yaklaşık 200 Devenin katılacağı güreşler saat: 10.00´da başlayarak gün boyu sürecek.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli